Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyre siralmasabb Körmend produkció

Az első félidő Perica szerint is nézhetetlen volt. A másodikban ugyan feltámadt a Körmend, de a Kaposvár győzelmét nem tudták elvenni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szinte majdnem napra pontosan egy éve is ugyanekkor fogadta a Körmend a Kaposvár csapatát, akkor 77-78-ra a somogyiak bizonyultak jobbnak, így volt miért törleszteniük a hazaiaknak. De nem csak ezért, hanem a bajnokságban elfoglalt elég szerény helyezése miatt is nyomás volt a Körmenden.

A hazaiak kezdték magabiztosabban a találkozót, ám gyorsan belerázódott a Kaposvár is, Raivio duplájával már három pontos vendégvezetést mutatott a tábla. Ferencz triplája egy pillanatnyi lélegzetvételhez jutatta a hazaiakat, de aztán újabb kaposvári pontok következtek és hét egységre ugrott a csapatok közti különbség. Jancsikin közelijével pedig már a tíz pontos előnyön is túljárt a vendégcsapat (8-19).

A hazai szurkolókon semmi sem múlt, folyamatosan buzdították övéiket, pedig a Kaposvár csak nem adta alább. Masszívan tíz pont fölött tartották fölényüket Fodorék, közben pedig még egy-egy „elszórakozott” támadás is belefért nekik. A negyed derekán járva kezdett egy kicsit magára találni a Körmend, a vendégek pedig azonnal időt is kértek (18-29). A körmendi B-közép egyik fele ekkor már a „Patonayt vissza Körmendre!” rigmust kezdte el kiabálni. Jancsikin triplájával és Raivio labdaszerzése után szerzett kosarával még tovább nyílt az olló, 16 ponttal mentek a vendégek. A félidőre nagy csoda nem történt – mert a körmendiek már csak ebben bízhattak –, a vendégek ugyanis lejátszották őket a pályáról.

Egis Körmend - Kaposvári KK
Felemásra sikeredett a Körmend produkciója
Vágvölgyi Bálint

Triplákkal próbálkozott a Körmend a nagyszünet után, eredménytelenül. Aztán Lemon duplája meghozta a negyed első hazai találatát. Egy kissé változott a körmendiek játéka az első félidőhöz képest: egy fokkal acélosabb védekezést és akarást mutatott a hazai együttes. A Kaposvár azonban így is 20 pontra hizlalta előnyét (35-55), Raivio triplájának köszönhetően. Körmendi időkérés után érezte meg a vasi csapat a lehetőséget, egy 6-0-s periódus után a vendégek kértek időt. A körmendi publikum pedig nagy buzdításba kezdett. Lemon újra eredményes volt, majd a somogyi kosárcsendet Fodor Márton törte meg. A Körmendben azonban volt még spiritusz és a negyedet megnyerve nyolc pontra hozta vissza a különbséget.

Nagyon küzdött továbbra is a körmendi csapat. Alig másfél perc alatt egy kosárnyira hozták a meccset Ferenczék. Popadics triplájával pedig már a vezetést is átvette a hazai csapat (63-62). 2-4 pontos differencia váltakozott egy ideig, aztán Raivio triplájával hét pontra szakadtak a somogyiak. A legjobbkor jött ez a vendégeknek, a meccs további részében tartani tudták magukat és bár a Körmend hiába lett a második félidőre méltó ellenfele a vendégének, egy félidőnyi játék nem volt elég a meccs megnyeréséhez.

Egis Körmend - Kaposvári KK
A harmadik negyedben feltámadt a vasi csapat, de a fordításhoz ez nem volt elég
Vágvölgyi Bálint

Ante Perica, a Körmend edzője: Gratulálok a Kaposvárnak. Az első félidőben mutatott játékunk nagyon gyenge volt, még nagyon arra sem volt méltó, hogy nézzük. Magunknak okoztunk kellemetlen perceket. Egyik játékosom sem játszott, még csak közel sem, ahhoz a szinthez, amit tud. A második félidőben aztán vetkeződtünk minden nyomást és neki álltunk fókuszálni a játékra. Egyes játékosaim nagyon akarták a győzelmet, de sajnos ez is kevés volt ma. Gratulálok még egyszer a Kaposvárnak.

Fekete Ádám, a Kaposvár edzője: Az első félidőben extrán játszottunk védekezésben és támadásban is, csapatként játszottunk. Megtaláltuk a Körmend gyenge pontját és ki is használtuk. Ezután volt egy kis hullámvölgyünk, ami azt mondom természetes. Elfáradtunk és kiütközött a sérülések miatti rövid kispadunk. Az utolsó negyedben aztán nagy küzdést mutatott a csapatom, nagyon büszke vagyok rájuk. Nagy győzelem volt!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra