Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Körmendi kosármatiné

Lazán verte a vasi csapat a bajnoki újonc MAFC-ot.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szokatlan időpontban, vasárnap este fogadta a Körmend a MAFC csapatát. Ha volt idén kötelezően hozandó meccs a vasiak számára, akkor a fővárosiak elleni mérkőzés mindenképpen ide sorolandó volt.

A meccset a hazaiak kezdték jobban, a feldobásnál is ők hozták el a labdát és az első kosár is az övüké volt. A meccs elején úgy tűnt, hogy a vasiak fél gőzzel is a vendégek fölé tudnak kerekedni. Az első 4 perc után kikérte idejét Timbus edző, a Körmend ugyanis 10 pontos előnyre (16-6) tett szert. A játék képe azonban semmit nem változott, a körmendiek tripláikkal egyre jobban lépetek el. Közben azért a MAFC is tudott villanni egyet-egyet, így az első 10 percet tíz ponton belülre hozták a vendégek.

Toutziarakisz kétpontosával indult a második etap. Rohanásban ment át a találkozó, ahol mind a két fél gyors támadásokat szeretett volna vezetni a másik ellen, ez azonban legtöbbször pontatlanságba, elhagyott -, és ellenfélnek passzolt labdákban végződött. Aztán lehiggadtak a csapatok, a Körmend pedig a negyed közepére 20 pontosra hizlalta előnyét. A 18. percben aztán Sömenek Martin léphetett pályára a hazai oldalon. A körmendiek 24-es játékosa a magyar bajnokságban, az idényben először léphetett parkettre az A csapatban. Látszott, hogy a Körmend már zsebében tudja a meccset, a táblán mutatott 23 pontos hazai előny pedig szintén ezt támasztotta alá.

Egis Körmend - MAFC
A Körmend sok lépéssel járt a MAFC előtt
VB

A második félidő elején a MAFC megpróbált ritmust és stílust is váltani. A szorosabb fővárosi védekezés a Hunter két triplája máris 17 pontra csökkentette hátrányukat. Időt is kért Perica edző. 0-8-as periódust követően Lemon duplája jelentette a félidő első hazai találatát. Egy újabb Hunter tripla után 11 pontra közelítette meg a Körmendet a vendégcsapat, aztán két gyors hazai támadás és újra 15 pontra hízott vissza a differencia. A különbségben aztán ugyan minimális változás alakult, de a körmendi előny továbbra is magabiztos volt.

Az utolsó negyed gyakorlatilag már csak formalitás volt. A Körmend könnyedén fektette félvállra a bajnoki újonc fővárosiakat.

Egis Körmend - MAFC
A körmendi közönség sok látványos megoldást láthatott
VB

Ante Perica, a Körmend edzője: Nagyon kellett ez a győzelem. Eddig nagyon sok energiát fektettünk a felkészülésbe, és most végre meghozta a fáradozás a gyümölcsét. A harmadik negyedben meglepett minket a MAFC, hogy változattak a támadáson, de aztán igazodtunk mi is és a védekezésünk ismét jól működött. Kedden ismét fontos meccsünk lesz, így megyünk tovább, nincs időnk lazsálni.

Stefan Timbus, a MAFC edzője: Legalább annyira vagyok mérges, mint amennyire örülök is. Egyfelől mérges vagyok a mi produkciónk miatt, másfelől pedig tudok örülni a Körmend győzelmének.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra