Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nehéz helyzetben a Körmend

Legyőzte a Pécs a piros-feketéket. A play-offba jutásért minden hátralévő meccset nyerniük kell Ferenczéknek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A harmadszorra elvégzett feldobás után körmendi támadás, majd pécsi visszatámadás és pont született. Lassan indult be a körmendi szekér, aztán Ferencz és Walker triplái löktek rajta egy nagyot. Kellett is, az első 10 percben ugyanis nem sok kísérlet zárult sikerrel, ez meg is látszott a pontokon.

A második etapban a Pécs gyorsan visszazárkózott, még a vezetést is átvette Pahlmblad büntetőivel (20-21). Szorosan folytatódott a találkozó, egyik együttes sem talált igazán fogást a másikon, a részeredmény pedig egy-egy pontos vezetéselőny között váltakozott. A 17. percben két pécsi megmozdulás kellett egy komolyabb pontkülönbséghez. Budimir, aztán Nelson volt eredményes. A vendégek aztán vérszemet kaptak (29-37), a Körmend pedig hármasokkal próbálta zárni a csapatok közti ollót. A félideig ez nem vezetett eredményre, 9 pontos baranyai vezetést mutatott a tábla.

EGIS Körmend - PVSK Pannonpower
Walker 13 pontig jutott
Vágvölgyi Bálint

Török triplája nyitotta a harmadik negyedet. Aztán Ferencz is és Budimir is hármassal folytatta. A Körmend aztán a negyed közepére visszakapaszkodott a meccsbe, egyetlen pont maradt (47-48) a csapatok között. Török büntetőivel pedig visszavette a vezetést a hazaiaknak.

A Pécs megérezte a lehetőséget, és továbbra is tapadt a Körmendre. A 33. percben pedig újra pécsi vezetést (57-58) mutatott az eredményjelző. 5 pont is volt már a vendégek előnye, amikor Popadics triplája hozta ismét fel a vasiakat. Ferencz triplája vízválasztó lehetett volna, ám a videobíró alapján időn túli volt. Maradt a vendégvezetés, két és fél perccel a vége előtt. Az idő múlásával pedig növelni tudta előnyét a Csirke-legénység. Egy perccel a vége előtt 10 pont tátongott a csapatok között. A végén még egy Tóth-Budimir kettős technikai belefért és egy pár pont ide, oda, ám a pécsi győzelmet nem fenyegette különösebb veszély.

Déri Csaba, a Körmend vezetőedzője: Sajnos hetek óta nem tudunk a betegségek és a sérülések miatt rendesen készülni. Szombaton még jól vettük az akadályt az Alba ellen, a ki-ki meccsen pótolni tudtuk a magyar mezőny legjobbjának számító Richardsot. Úgy látszik, sokkal többet vett ez ki a csapatomból, mint amit én gondoltam. A 13-28-as utolsó negyed is azt mutatja, hogy fizikálisan fáradtunk el. Ki kell mondani, hogy Seal mai játéka is nagyon rossz volt. Értetlenül állok előtte. A következő három meccsünket mindenképen nyernünk kell, ha be akarunk jutni a play-offba.

Csirke Ferenc, a Pécs vezetőedzője: Gratulálok a fiúknak, egy fantasztikus meccset játszottunk mind védekezésben, mind pedig támadásban. Az egyik legtökéletesebb meccsünket játszottuk ebben a szezonban. Ezt az is mutatja, hogy a Körmendet 66 ponton tudtuk tartani. Azt azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Körmend Richards nélkül állt fel, és szombaton egy nagy meccset nyertek meg. Talán emiatt mi voltunk a frissebbek. Remélem, hogy a mai győzelem már play-offot ér. Nem lazíthatunk, tűzben kell maradnunk ugyanis a rájátszásban kemény ellenféllel fogunk találkozni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra