SoprOFF: durván lekapcsolta Körmend a hűség városát

Az Egis kosarasai átgázoltak a soproniakon.

Szerda este a Sopron együttesét látta vendégül az Egis Körmend a bajnokság 21. fordulójában. A feldobásnál a Körmend hozta el a labdát, az első támadás végén Csorvási szerezte meg a találkozó első pontjait. Két perces kosárcsend után Petty triplájára Myles válaszolt egy középtávolival, ám a körmendi irányító újabb triplája és a Smith-nek feladott alley-oop után máris tíz pont volt a vasiak előnye. A vendégek mestere, Dragan Alekszics azonnal időt is kért (12-2). A rövid szünet megtörte a Körmend kezdeti lendületét, Johnson extra ziccerét követően hét perc játék után már Potocnik-mester rendelte magához övéit (19-11). A folytatásban felváltva estek a kosarak, az első tíz perc végén 26-19-re vezetett a Körmend.

A második etap első pontjait Gibbs szerezte távolról, ezzel visszaállítva a csapatok közötti tízpontos különbséget, azonban Johnson és Myles ziccere után ismét zárkóztak a vendégek. Potocnik vezetőedző nem volt elégedett a látottakkal, és egy időkéréssel próbálta rendezni a sorokat (31-23). Mindkét együttes sok hibával játszott ezekben a percekben, de a kisebb rövidzárlat után magára talált a hazai gárda, és a negyed derekán, 37-26-os körmendi vezetésnél Alekszics edző volt kénytelen időt kérni. A hazaiak a folytatásban triplaesőt zúdítottak a Sopronra: miközben Kromah egyszer, Ferencz pedig kétszer is betalált távolról, a túloldalon csak Ruják volt eredményes, így máris tetemes volt a Körmend előnye. Két perccel a nagyszünet előtt Csorvási ziccere után a körmendi B-közép már a „Húsz, húsz,húsz” rigmust kiabálhatta (52-31). Az utolsó percben zárkózni tudott a vendégcsapat, így a félidőben 54-36-ot mutatott az eredményjelző.

Egis Körmend – Sopron KC NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés
Csorvási ismét ura volt a körének, 13 pontot dolgozott össze - Klikkre galéria nyílik
Bonyhádi Zoltán

A második félidő Kromah hármasával kezdődött, és a túloldalon hiába jött a válasz Myles részéről, Allen dupláját és Smith zsákolását követően újra húsz pont fölé duzzadt a különbség (61-40). A soproni próbálkozások sorra kimaradtak, Csorvási ziccerével már 24 egység volt a Körmend előnye, Alekszics-mester pedig ismét időt kért (65-41). A rövid szünet után Ruják csökkentette a különbséget, ám hazai részről Kromah közelről és távolról is betalált, ráadásul az utolsó percben Ferencz egy triplát is elsüllyesztett a vendégek gyűrűjében, így tovább nőtt a különbség a mérkőző felek között (75-50).

Az előny birtokában kicsit álmosan kezdte a zárófelvonást a Körmend, az utolsó tíz perc első kosarát Lakosa szerezte, majd Dénes kintről is betalált. A Körmend sikere azonban egyáltalán nem forgott veszélyben, az utolsó percek már csupán a formalitásról szóltak, a hazaiak végül 23 ponttal, 96-73-ra győzedelmeskedtek, így továbbra is őrzik hazai veretlenségüket.

Hencsey Tamás, az Egis Körmend másodedzője: Nagyon örülünk a győzelemnek, és hogy tudtuk játszani azt a kosárlabdát, amit a meccs előtt megbeszéltünk. Gyors ritmusban játszottunk, és kevés olyan periódusa volt a mérkőzésnek, amikor a Sopron ezt le tudta követni. Természetesen voltak hibák is a játékunkban. Örömteli, hogy a fiatalok is tudtak játszani, Németh Ákos elég sok időt töltött a pályán. Ez egy újabb lépcsőfok volt, de továbbra is figyelnünk kell, mert sűrűn jönnek a meccsek, és szeretnénk a tabella elején maradni. Köszönjük a szurkolók biztatását.

Dragan Alekszics, a Sopron vezetőedzője: Gratulálok a Körmendnek. A saját ritmusukban és a saját játékukat tudták játszani, és a kinti dobásaik is ültek. Sok problémával érkeztünk erre a mérkőzésre. Spica egy hónapja nem edz rendesen, és Mills sem tudott játszani. A hazaiak már az elején elkapták a fonalat, és onnantól kezdve már csak rutinmunka volt számukra lezárni a mérkőzést. Remélem, hogy hamar elfelejtjük ezt a találkozót. Fontos, hogy megfelelően felkészüljön a következő összecsapásra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport