Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elvérzett az Egis Körmend a bronzcsata első meccsén

107 pontot engedtek a vasiak a ZTE-nek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azt szokták mondani a bronzcsatára, hogy két csalódott csapat párharca. A csalódottság azonban egy pillanatig sem látszott az együtteseken, sem a szurkolótáborokon.

A ZTE oldalán a régóta maródi Kerper-Fronius Balázs még mindig nem tudta vállalni a játékot, a hazai oldalon pedig a nemrég balesetet szenvedett Lenzelle Smith szintén csak a kispadra tudott leülni.

A meccs előtt hazaiak egy kis ünnepségre kerítettek sort. A csapat és a szakvezetők egy „pót-aranyérmet” kaptak a körmendi gyerekektől, elismerve az idei év teljesítményét.

A találkozó első kosarait aztán a körmendiek szerezték. Egymás után két triplát is elhintettek. A vendégek mégis nagyon gyorsan kiegyenlítették a részeredményt. Még csak az első negyed derekán jártunk, ám mégis fieszta, szinte döntő hangulatot varázsoltak a hazai és a vendég drukkerek. Közben a pályán a ZTE került előnybe, Benke labdaszerzésből zsákolt, ezzel pedig 17-19-re módosult az eredmény, időt kért a Körmend. Gyors triplaváltás következett, Mohácsi hármasára, Gibbs dobott egy távolit. A játékrész végére pedig egyetlen pont maradt a vendégek előnyéből.

Csorvási lefordulásból szerzett kosarával indult a második etap. A túloldalon Benke utolsó másodperces triplája billentette megint a zetések felé a mérleg nyelvét.

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK
Kroma ma 7 pontig jutott
Vágvölgyi Bálint

A negyed 5. percében Pettyre fújtak sportszerűtlent, aki Drungilas ellen szabálytalankodott. A vendégek az akció után 4 ponttal lódultak meg. Közben pedig még egy kis közjáték is belefért, Ubilla hergelte a körmendi közönséget. Legalábbis a hazai szimpatizások annak vették, hogy mezét lobogtatta feléjük. A pályán pedig a csapatok közti differencia alig-alig változott. Szabó utolsó perc előtti triplája hozta meg a meccs legnagyobb különbségét, 8 ponttal ment a ZTE. A nagyszünetig azonban ezt nem sikerült megtartaniuk, Petty gól jó, plusz egyes akciójával ugyanis öt pontra zsugorodott előnyük.

A harmadik negyed első támadását végig sem tudta vinni a Körmend, a ZTE ugyanis rögvest labdát lopott és kosarat is szerzett. A vendégek nagyon meghúzták a játékrészelejét, egy gyors 0-5 és máris 9 ponttal vezettek. Időt is kért az Egis Körmend. Csorvási, majd Petty kosara hozta vissza a vasiakat. Nem lanyhult azonban a zalaiak győzni akarása sem, alig pár perc és ismét 9 pont volt a vendégelőny. Ezt pedig már az utolsó 10 percig meg is maradt.

Ahogy a harmadikban a Körmend, most a ZTE adta el a kezdő támadásnál a labdát. Ferencz pedig dobott belőle egy triplát. Két támadással később aztán a vendégek végre áttörték a 10 pontos lélektani előny határt. Időt kért a Körmend. Úgy nézett ki hiába, Szabó egy újabb hármasa ismét egy lépéssel közelebb vitte a kékmezeseket a győzelem felé, 10-11 ponton mozgott a differencia. A Körmendben azonban volt még tartalék. Csorvási palánk alattijával 6 pontra jöttek vissza. Petty sportszerűtlen faulttal kipontozta magát a végére, a ZTE pedig behúzta a bronzcsata első meccsét.

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK
Szabó ma ötből öt triplát bedobott
Vágvölgyi Bálint

A folytatás szombaton, Zalaegerszegen.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Mindenki láthatta mi történt a meccsen, a Zalaegerszeg megérdemelten nyert ma. Mi ma nem voltunk készen, hogy játsszuk ezt a játékot. Erősen, és fizikálisan kellett volna védekeznünk, ezt ma nem tettük meg. Szombaton új meccset játsszunk, megpróbálunk mindent bevetni. Meglátjuk majd, hogy ki, milyen szinten fog tudni játszani.

Bencze Tamás, a Zalakerámia-ZTE KK vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, ami nem sikerült az alapszakaszban, meg a középszakaszban az most sikerült. Hozzá kell tennem, hogy az ellenfélnél voltak olyan dolgok, amik nehezíttették a felkészülésülésüket, de nálunk is voltak gondok bőven. A gyors passzos játékunk, jó tükörképe volt a meccsen annak, amit szerettünk volna látni ma. A Körmend is dobott 93 pontot, de mi is nagyon jól dobtunk. Boldog vagyok, hogy nyertünk. Egy mecset ugyan megnyertünk, de a párharc két győzelemig tart. Gratulálok a szurkolótáboroknak, akik végig sportszerűen drukkoltak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra