Egy álhír miatt volt sorállás pénteken a benzinkutakon

Elterjedt, hogy megszűnik az ársapka, és ennyi elég volt.

Hosszú sorok alakultak ki pénteken este a benzinkutakon, miután az egész országban terjedni kezdett az az álhír, hogy a kormány éjfélkor megszüntetheti az ársapkákat. Ez azonban nem volt igaz – számolt be az RTL Híradó. Péntek délután üzenetekben kezdett terjedni az az álhír, hogy a kormány éjféltől eltörölheti az üzemanyagokra vonatkozó árkorlátozást - idézi a hang.hu .

Mint ismert, az üzemanyagok ársapkáját legutóbb december 31-ig hosszabbította meg a kormány, a héten azonban Gulyás Gergely miniszter már arról beszélt, hogy ha az ellátásbiztonság veszélybe kerül, kénytelenek lesznek változtatni. Úgy fogalmazott, „most valóban aggasztó hírek vannak”.

A kijelentés után a Mol a következőképpen reagált hvg.hu-nak Gulyás szavaira: „Érkeznek az európai szankciók, melyek hatásait még nem lehet megjósolni, de az biztos, hogy február 5-e után – amikor az orosz gázolaj eltűnik az európai piacokról – negatív következményekkel kell számolni. Az ellátásbiztonság visszaállítása érdekében vissza kell építeni az üzemanyag importot, amely 2-3 hónapot vesz igénybe”.

Az RTL a Molnál is érdeklődött, és azt a választ kapták, a tanker autóik folyamatosan úton vannak, minden kollégájuk az ország ellátásán dolgozik, és csúcsra járatják a logisztikai kapacitásukat.

Az Agrárminisztérium kérdésükre azt válaszolta, a december 5-én életbe lépő brüsszeli olajszankciók már most megnehezítik Magyarország kőolajellátását is, noha Szijjártó Péter szombat esti bejelentése szerint a hétfőn életbe lépő uniós szankciók alól mentességet kapott Magyarország. Februártól viszont az orosz olajból készült üzemanyagokkal sem lehet kereskedni az országok között, ami már a Molt is érinti majd, mert több országban is van finomítója.

Holoda Attila energetikai szakértő szerint már régen ki kellett volna vezetni a politikai okokból bevezetett árkorlátozást, mert ilyen alacsony áron a Molon kívül senki nem ad el üzemanyagot a magyar kutaknak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság