Egy férfi eszméletlenre verte az élettársát a nyaralás alatt

Agresszív nőverő ügye a szombathelyi bíróság előtt.

„A Szombathelyi Járási Ügyészség kétrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette, kapcsolati erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vád szerint több éven keresztül – gyakran ittasan – lelkileg és fizikailag rendszeresen bántalmazta élettársát” – közölte lapunkkal a Vas Vármegyei Főügyészség.

A vádlott nem törődött azzal, hogy két közös kiskorú gyermekük is látja az agresszív és kiszámíthatatlan megnyilvánulásait, ezen kívül a gyermekek nevelésében sem vett részt tevékenyen: például az édesanya távollétében a felügyelete alatt álló gyerekeknek nem adott enni.

A férfi egy családi nyaraláson – a gyerekek jelenlétében – nagy erővel megütötte a nőt, aki elveszítette az eszméletét.

És másik alkalommal szintén megütötte a társát, majd az édesanyja védelmére kelő gyermeket olyan erővel lökte félre, hogy az beütötte a fejét.

Az agresszív férfi 2021 márciusában szintén ok nélkül szidalmazta a nőt, majd testszerte megrugdosta, aki ennek következtében nyolc napon túl gyógyuló bordatörés-sérülést szenvedett el.

„A járási ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a megvádolt férfit ítélje börtönbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, rendelje el annak a felfüggesztett szabadságvesztésnek az utólagos végrehajtását, melynek próbaideje alatt a bűncselekményeket elkövette, valamint végleges hatállyal tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állna” – olvasható a közleményben.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló