Egy idős férfi 12 kilométert vezetett szembe a forgalommal az M85-ös úton, majd ütközött

Négyen sérültek meg a balesetben. Ismét előkerül a régi kérdés.

„Múlt kedden az M85-ös úton Győr irányába a fertőendrédi csomópont közelében egy forgalommal szemben haladó jármű okozott balesetet” – írja Instagram-oldalán a Magyar Közút, majd részletezi, hogy mi történt.

Ezek szerint az idős férfi több mint 12 kilométert haladt szabálytalanul, amikor egy személyautónak ütközött. A balesetben négyen sérültek meg, őket az mentők kórházba szállították.

A Magyar Közút által közzétett felvételeken látszik, ahogy egy pihenőből szabálytalanul fordul rá a forgalommal szembeni irányba az autós, majd végig a belső sávban halad és a fertőendrédi csomópontnál ütközik a szabályosan közlekedő járművel.

Nem az első

Az elmúlt időszakban több hasonló baleset is történt. A jármű vezetője itt is eredetileg szabályosan, a menetiránynak megfelelően közlekedett, majd kiment egy pihenőbe és onnan fordult rá szabálytalanul balra a pályára. Úgy, hogy tudnia kellett, egy gyorsforgalmi úton közlekedik, a pihenőből kivezető út vonalvezetése, táblázása is mind úgy van kialakítva, hogy gyakorlatilag rávezeti a sofőröket a pálya megfelelő irányára.

Mit kell tenni ilyen helyzetben?

„Habár ez nehezen elképzelhető, de ha valaki mégis eltévesztene egy kijáratot a gyorsforgalmi utakon, ne essenek pánikba, ne tolassanak vissza, ne forduljanak meg” – kéri a Közút.

Álljanak meg egy pihenőnél vagy a következő csomópontnál és szabályosan hagyják el a pályát, húzódjanak félre és kérjenek segítséget a 112-es segélyhívó számon.

Ismét előjön a régi kérdés: milyen feltételekkel kapjanak jogosítványt az idősek?

A felvétel alatt számos hozzászólás található, nem egy közülük azt a régi kérdést járja körül, hogy milyen feltételekkel kellene jogosítványt adni az idős embereknek.

Lapunk egy korábbi, nagyon hasonló eset kapcsán foglalkozott a témával Miért ül még volán mögé, papa? – Az utca emberét kérdeztük az időskori vezetésről 2020. August 04. 19:40 . Akkor megkérdeztük az utca emberét, is, hogy mit gondol erről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló