Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elment egy szombathelyi orvos, akit szerettünk

Közösen búcsúzhatunk el dr. Rácz Pétertől, aki vigyázott a szemünk világára – is.

Dr. Rácz Pétert, a Markusovszky Kórház Szemészeti osztályának főorvosát akkor ismertem meg, amikor épp eladták lakásukat Szombathely belvárosában; és mi megvettük. Aztán sokszor jött velem szembe az utcán, mosolygósan, nyitottan minden szépre és örömre.

Vizsgálta a szememet is. Mondtam, hogy egyikkel közelre látok, a másikkal távolra. Színész szem, az jó! Az egyikkel látja az egész színpadot, a másikkal a szövegkönyvet. " De elmosódnak néha a tárgyak határai is. " Fogjuk fel úgy, hogy szinesztézia! "

Azóta is mondogatom magamban, ha valamit feleslegesen túlnagyítok:csak egy kis szinesztézia!

Prof. Dr. Rácz Péter
PTE Almanach

És most elment.

Rá emlékezve hosszan sorolhatnám a kitüntetéseit Szombathely az idén őket díjazta 2005. November 14. 01:59 és pozícióit, szerénységét és nyugodtságát, ahogy a tudását kezelte, ahogy az emberekkel bánt, de aki ismerte, tudja: jó ember volt, jó szakember, aki megtalálta a világban is a helyét. Betesszük hát ide a gyászjelentést, aki közösségben szeretne elbúcsúzni tőle, most megteheti.

„Mert Ő szemmel tartja az ember útját,
és látja minden lépését” (Jób 34: 21)

Fájdalommal tudatjuk barátaival és tisztelőivel, hogy PROF. DDR. RÁCZ PÉTER a Markusovszky Kórház nyugalmazott osztályvezető szemész főorvosa, egyetemi tanár 2021. szeptember 26-án befejezte földi pályáját.

Szeretett halottunktól a szombathelyi ferencesek Szent Erzsébet templomában 2021. október 30-án 11.30-kor tartandó hálaadó szentmise keretében búcsúzunk.

Hamvainak végső nyugalomra helyezéséről később intézkedünk. Méltatását és az együttérzést köszönjük.

Kérjük, foglalják imáikba a sok-sok beteg lelkiismeretes gyógyítóját.

Felesége: Magda és fia: Gergely

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra