Egy újabb Lidl parkolója lesz fizetős Szombathelyen

Sokan hosszabb időre otthagyják az autót.

2022. december 7-től fizetős lesz Szombathelyen a Hunyadi úti Lidl parkolója – szúrta ki az Ugytudjuk.hu .

Az élelmiszerlánc mindezt szórólapokon közli az ott parkoló autósokkal.

Lényeges, hogy az első óra ingyenes marad, másodikért 1500 forintot számláznak, egy teljes napért 2500 forintot.

Azaz a Lidl pontosan ugyanazt a rendszert vezeti be, mint három évvel ezelőtt a Verseny utcában Válaszolt a Lidl: ezért lett fizetős a Verseny utcai boltjuknál a parkolás 2020. January 10. 07:19 .

Ilyen tábla van a Verseny utcai áruháznál
Nyugat.hu

Akkor megkérdeztük a cégtől az indokokat és azt a választ kaptuk, hogy

"A parkolóban a fizetőrendszer bevezetésének az oka, hogy nagyon sok autós a parkolót hosszú távú parkolásra használta (P+R), ezáltal elvéve a parkolási lehetőséget az áruház tényleges vásárlóitól. Az áruházlánc a saját tulajdonát képező területen azzal a céllal alakította ki a parkolókat, hogy megkönnyítse a vásárlók parkolását, ezzel is kényelmesebbé téve a bevásárlásokat. A vásárlói visszajelzéseknek és kéréseknek megfelelően ezért a Lidl az első óra után díjkötelessé tette a parkolást, hogy a hosszú távú parkolóként használó autósok ne vegyék el a vásárlók elől a parkolóhelyeket.”

Érdekes, hogy akkor azt közölte a cég Válaszolt a Lidl: ezért lett fizetős a Verseny utcai boltjuknál a parkolás 2020. January 10. 07:19 , hogy Szombathelyen más áruházaknál nem gondolkodik a fizetős rendszer bevezetésén.

Ezek szerint azóta változott a helyzet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos