Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Válaszolt a Lidl: ezért lett fizetős a Verseny utcai boltjuknál a parkolás

Azt is kérdeztük tőlük, Szombathelyen máshol is bevezetik-e a rendszert.

Élénk olvasói érdeklődést és hozzászólás-cunamit váltott ki az hét eleji írásunk, Eszkalálódik a szombathelyi parkolóhelyzet – Félfizetős lett egy Lidl-parkoló 2020. January 07. 11:06 amely egy olvasói levélnek járt utána.

A lényeg annyi, hogy a Lidl-diszkontlánc egyik szombathelyi üzleténél bevezette a félfizetős parkolást.

Ez annyit jelent, hogy az első óra ingyenes, a másodikért 1500 forintot számláznak, egy teljes napért 2500 forintot.

Azt írja a cég, sokan P+R parkolónak használták a helyet
Nyugat.hu

Ahogy akkor jeleztük, a bevezetett rendszerrel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a cégnek, ahonnan most meg is jött a válasz, amelyet változatlan formában közlünk.


A Lidl válasza:

"A parkolóban a fizetőrendszer bevezetésének az oka, hogy nagyon sok autós a parkolót hosszú távú parkolásra használta (P+R), ezáltal elvéve a parkolási lehetőséget az áruház tényleges vásárlóitól.

Az áruházlánc a saját tulajdonát képező területen azzal a céllal alakította ki a parkolókat, hogy megkönnyítse a vásárlók parkolását, ezzel is kényelmesebbé téve a bevásárlásokat.

A vásárlói visszajelzéseknek és kéréseknek megfelelően ezért a Lidl az első óra után díjkötelessé tette a parkolást, hogy a hosszú távú parkolóként használó autósok ne vegyék el a vásárlók elől a parkolóhelyeket.

Az új szabályozást a Lidl törzsvásárlói nagyon pozitívan fogadták. Jól mutatja, hogy a fizetőrendszer bevezetése igen hatásosan működik, hiszen idáig összesen csak néhány darab csekk került kiállításra.

Az áruházlánc nem tervezi a többi szombathelyi áruházaihoz tartozó parkolóhelyeket díjkötelessé tenni.

Az eredeti íráshoz Eszkalálódik a szombathelyi parkolóhelyzet – Félfizetős lett egy Lidl-parkoló 2020. January 07. 11:06 eddig 33 hozzászólás érkezett.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság