Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az egyetemeket is bevinnék az új KLIK-be

Új szervezet létrehozásával húznák ki a pedagógustiltakozások méregfogát, de az még nagyobb és még mohóbb lesz.

Palkovics László, oktatási államtitkár legutóbbi nyilatkozatából az derül ki, hogy csupán kommunikációs trükk a KLIK megszüntetése Most már hivatalos: nyártól megszűnik a Klik 2016. March 22. 09:14 . A kormány azt várja ettől, hogy az oktatási rendszer hibáit 14 milliárd forintnyi támogatás kifizetését állította le az EU 2016. March 29. 13:24 , hiányosságait és a sok kritikát az emberek a KLIK-kel azonosítják majd, és az új szervezet tiszta lappal indulhat.

A tüneteket akarják gyógyítani, nem a betegséget

A pedagógusok tiltakozásának Több iskolában is sztrájkoltak a pedagógusok Szombathelyen 2016. March 30. 10:05 egyik követelése a központosított szervezet megszüntetése, így a demonstrációk méregfogát is ki akarják ezzel húzni. Rétváry Bence, az EEMI államtitkára korábban azt mondta, az új szervezetben lazítanak a központosításon.

Transzparens a március 15-i, budapesti tüntetésről
Unger András

A vs.hu információi szerint azonban az új mamutszervezetnek szélesebb hatásköre lenne, mint a megszüntetés alatt álló KLIK-nek, Pavelkovics László azt szeretné, ha minden oktatási fenntartói feladat egy kézbe kerülne. Ezért az általános és középiskolák mellett az egyetemeket is be akarják csatolni az állami intézményfenntartóba.

A hírek szerint az egyetemeken az elmúlt években kiépített kancellárrendszert ez nem befolyásolná, a gazdasági döntések továbbra is a kancellároknál maradnának, de az oktatási ügyekben az új szervezet döntene.

Az új, állami intézményfenntartóról készült koncepció két hét múlva kerül a kormány elé, a parlament még áprilisban dönthet a létrehozásához szükséges törvénymódosításokról és szeptembertől kezdheti meg a működését az új mamutszervezet.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra