Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

A Nyugat-magyarországi Egyetemre fele annyian jelentkeztek, mint ahány hely van

Igaz ez a többi egyetem felére is, de van, ahol túljelentkezés van. Például az ELTÉ-n.

A Nyugat-magyarországi Egyetem 10 579 helyet hirdetett meg az első évfolyamra 2015-ben, de csak 5584-en kezdhetik meg tanulmányaikat - derül ki az oktatási szakportál, az eduline.hu összesítéséből. A táblázat húsz egyetem és főiskola adatait tartalmazza, ezekbe jelentkeztek a legtöbben.

Továbbra is vannak slágeregyetemek

A húsz intézményből csupán kilencben van túljelentkezés, de a portál arra figyelmeztet, ezek az adatok az egyetem minden szakára vonatkoznak. Az iskolák a saját szakjaikra önállóan állapítják meg a keretszámokat, így az is előfordulhat, hogy sok üres hellyel rendelkező egyetem egyes szakjaira lehet akár háromszoros túljelentkezés is.

A főszámok alapján arányaiban legnagyobb a túljelentkezés a Károli Gáspár Református Egyetemen, ahol 2581 helyre 8029-en jelentkeztek. Az ELTÉ-re jelentkezők is izgulhatnak, itt 16 064 helyre 22 182-en akarnak bejutni. A Corvinus Egyetemnek is rostálnia kell, 7720 helyük van és 11 181 jelentkezőjük. Túljelentkezés van még a Budapesti Gazdasági Főiskolán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, az Óbudai Egyetemen, a Széchenyi István Egyetemen és a Semmelweis Egyetemen.

A legtöbb üres hely valószínűleg a Pécsi Tudományegyetemen lesz, itt 34 030 helyre 12 371 jelentkező van. De sok üres hellyel kell számolnia többek között a Szent István Egyetemnek, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, a Pannon Egyetemnek.

Az alábbi táblázatban a pontos adatok is láthatóak:

Forrás: eduline.hu

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál