Egyházasrádócon két politikus is elég egy felújított út átadásához

Országgyűlési képviselő, polgármester, egy olló egy szalag és kész.

Erős szél fogadott minket péntek délelőtt Egyházasrádócon, a települést átszelő Kossuth Lajos utcán, a régi temető mellett.

A falu Körmend és Szombathely között fekszik, 1300-an lakják. A 86-os főút választja kétfelé, a főúttól keletre fekvő résznek a Petőfi Sándor utca, a nagyobb, nyugati résznek a Kossuth Lajos utca a főutcája.

Egyházasrádóc út avató
A felújított utca
Mészáros D. Zsolt

Mi most egy útfelújítás átadására jöttünk, a Kossuth Lajos utca felújított szakaszát adják át, ami nincs messze a Missouri moteltől, amiről közel egy éve írtunk Egypár éjszakányi Amerika – Országúti motel Egyházasrádócon 2023. February 25. 11:34 .

Hányan lesznek a szalagátvágásnál?

Alig negyedóra van az útavatásig, de a helyszínen még senki sincs, pedig az ilyen esemény mindig nagy rákészüléssel jár. A szalagátvágások mágnesként vonzzák a politikai szereplőket. A séi óvodát négyen Egy miniszter is megjelent az új séi óvoda átadóján 2022. October 07. 20:13 , köztük egy miniszter, az M76-os három kilométeres szakaszát nyolcan Nyolc ember adta át az M76-os út új, három kilométeres szakaszát 2022. March 04. 12:59 avatták fel. De olyan is volt, hogy iskolai ivókutat öt öltönyös adott át Gondolta volna? Egy egész osztály és jó pár öltönyös kell egy ivókút avatásához 2018. September 11. 19:08 .

Egyházasrádóc út avató
Tucatnyi érdeklődő
Mészáros D. Zsolt

Aztán pár perccel a hivatalos kezdés előtt befut néhány autó, érkezik Derks Wilhelmus Josephus polgármester, Nagy Sándor alpolgármester, és néhány önkormányzati alkalmazott. És van közönség is, mintegy tucatnyian, főleg az érettebb korosztályokból. A település polgármestere holland származású, családi agrárvállalkozást működtet Egyházasrádócon, 2020-ben időközi választáson nyerte el a tisztséget.

Maga az ünnepség alig párperces. A polgármester ismerteti az útfelújítás történetét, adatait, elmondja, hogy a 145 milliós, uniós pályázaton elnyert támogatásból 21 millió megmaradt, így ezt a pénzt egy másik útra költik. Egyébként a Rózsa utca is megújul, ott éppen a közbeszerzési eljárás zajlik.

Egyházasrádóc út avató
Szalagátvágás képviselővel és polgármesterrel, jobb szélen az alpolgármester
Mészáros D. Zsolt

V. Németh Zsolt, a körzet országgyűlési képviselője is az utolsó előtti pillanatban érkezik, arról beszél, hogy az utak minden település számára fontosak, hiszen az életminőség javítását, ezzel a helyi értékek megőrzését segítik, és hogy a kormány is kiemelt feladatának tartja az utak felújítását.

Aztán jön a szalagátvágás, a szalagot ketten vágják át, Derks Wilhelmus Josephus és V. Németh Zsolt, a szalag két végét az önkormányzati moderátor és Nagy Sándor alpolgármester tartják. Kis taps, aztán vége is, néhány perc alatt ki is ürül a helyszín, hiába, nagyon fúj a szél.

A felújítás adatai

Az önkormányzat 2022 tavaszán pályázott az uniós TOP-programban, decemberben el is nyerték a támogatást, 145 millió forintot. Ez az összeg a Kossuth Lajos utca 830 méteres szakaszának és a Rózsa utca 450 méterének a felújítását szolgálja.

Egyházasrádóc út avató
Nem biztos, hogy itt elférne két babakocsi egymás mellett
Mészáros D. Zsolt

Most a Kossuth utcai rész készült el, ahol a járdát és a közvilágítást is felújították. A Rózsa utcánál most zajlik a közbeszerzés, a projektet egyébként augusztus végéig kell befejezni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet