Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre, a székesegyház plébánosa lesz

A szombathelyi püspök több személyi változásról is döntött.

Perger Gyula tíz évig volt Dozmat, Torony, Sé és Bucsu települések plébánosa, 2014-ben a Nyugat.hu olvasótáborának szavazatai A toronyi plébános toronymagasan nyert 2014. January 13. 17:05 alapján az Év vasi embere lett.

Perger atyát két évvel ezelőtt Kőszegre helyezte át Székely János megyéspüspök, a plébános ünnepi misén Elköszönt a hívektől Torony plébánosa, dr. Perger Gyula 2021. July 31. 10:08 köszönt el híveitől.

A püspök most több személyi kérdésben is döntött, ezek egyikeként Perger Gyulát visszahelyezi Szombathelyre, ahol a Székesegyházi Főplébánia plébánosa lesz.

Az új kőszegi plébános Kirner A. Zoltán lesz.

Wimmer Roland plébános távozik a sárvári plébániáról, a szombathelyi Zárdatemplom lelkipásztora lesz. Helyére Várhelyi Tamás érkezik.

A szentgotthárdi plébániáról Sárvárra távozik Óra Krisztián, helyére Vígh Balázs érkezik.

Majlát Tihamért celldömölki, Köbli Tamást szentpéterfai, Kaszás Csabát hosszúperesztegi, Budai Zoltánt salköveskúti plébánossá nevezte ki a püspök.

Kirchknopf Gergely sárvári, Szántó Adrián körmendi, Vigh Balázs pedig szentgotthárdi káplán lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet