Eladó Vas megye talán legismertebb vendéglője

A legendás Fürdő étterem a hetvenes években épült, és több generációnak is a kedvence volt. Már egy ideje zárva van.

„Nomen est omen. Eladó Bükfürdő egyik legrégebben üzemelő, nívós vendéglátó egysége. Az étterem az 1970-es években épült, 8300 nm területen, és két szinten összesen 4300 m2 beépített alapterületen várja a vendégeket. A minden engedéllyel rendelkező étterem jelenleg is üzemel, bejáratott ügyfélkörrel rendelkezik” – olvasható a hirdetés leírásában az egyik legnagyobb ingatlanportálon, ahol számos egyéb technikai részletet is találunk.

A fotók alapján nem nehéz beazonosítani, hogy a legendás büki Fürdő étteremről van szó, amely generációk kedvence volt. Egész Vas megyéből, sőt távolabbról is sokan zarándokoltak ide párok, családok, baráti társaságok egy-egy jó ebédért vagy vacsoráért, és mindannyiunk ismeretségi körében van egy pár, akinek itt volt az esküvője is.

Generációknak volt a kedvence-
Ingatlan.com

Most 650 millió forintért árulják a helyet, amely egyébként – úgy tudjuk –, már jó ideje zárva van.

Lapunk telefonon elérte a tulajdonost, aki nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Annyit tudni lehet, és lapunk is foglalkozott vele, Soha nem látott drágulás jöhet a magyar vendéglátásban February 18. 07:07 hogy a nyugat-dunántúli vendéglátóipari-egységeket hatványozottan sújtja a munkaerőhiány, amit egy nagyon hosszú nehéz Covid-időszak előzött meg. Ráadásul időközben maga a fürdő is átszervezte a saját vendéglátását, ami nem kedvezett a „külsősöknek”.

Az okok nyilván még ennél is bonyolultabbak, de a Fürdő étterem sorsa mutatja, hogy

milyen nehéz még a bejáratott, jó nevű éttermeket is felszín felett tartani.

De legyünk optimisták és bízzunk benne, hogy rendeződik a vendéglő sorsa, és a közeljövőben ismét megnyílik a hely, amelyhez sokunkat megannyi kellemes emlék köt.

Egyébként 2020-ban zárt be Bezár Szombathely egyik legendás étterme 2020. August 26. 17:26 a szombathelyi Tóvendéglő, mert a tulajdonos értékesítette az épületet, két hónappal ezelőtt pedig arról írtunk, hogy eladó Szombathelyen eladó a Bellagio Pizzéria és egy ismert cukrászda is March 08. 19:13 a szintén szombathelyi Bellagio Pizzéria.

Információink szerint számos Vas megyei étterem igen komoly működtetési problémákkal küzd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság