Szombathelyen eladó a Bellagio Pizzéria és egy ismert cukrászda is

Nem könnyű a vendéglátósok élete. És a vendégeké sem.

A Nyugat.hu tudósítója a közelmúltban egy hétköznap ült be az egyik ismert szombathelyi étterembe, és azt tapasztalta, hogy szinte telt ház volt a belvárosi helyen.

Ugyanakkor azt is látja, hogy ez nem feltétlenül tükrözi a teljes valóságot, merthogy más helyek igencsak szellősen vannak.

A vendégek egy jó része még nem hagyta maga mögött a koronavírus-járvány okozta bizonytalanságokat, szép számmal akadnak olyanok is, akik rákaptak az internetes rendelésre, és kényelmesebbnek érzik otthon melegítőben kikanalazni a műanyag dobozból a rántott húst rizzsel, mint rendesen felöltözni, türelmesen várni, enni valami rendeset, aztán borravalózni és hazakecmeregni.

Valószínűleg riasztóan hat az éttermi árak rohamos emelkedése is, amely az előrejelzések szerint tovább gyorsul a jövőben. Iparági becslésesek szerint az éttermek és a kávéházak akár 50 százalékkal is emelhetik idén az áraikat, Soha nem látott drágulás jöhet a magyar vendéglátásban February 18. 07:07 és ezzel párhuzamosan jó néhány egység be is zárhat.

A vendéglátás problémáját jelzi, hogy Szombathelyen árulják a város egyik legrégebbi és legismertebb pizzériáját, a Bellagiót.

Negyedmilliárdot kérnek a város egyik legismertebb étterméért és rendezvényhelyszínéért.
Mészáros Zsolt

Ha valakinek van most erre 250 millió forintja, akkor szőröstül-bőröstül, azaz felszerelt konyhával, bowling-pályával, parkolóval és miegyébbel már viheti is. (A pizzériáról egyébként utoljára közel egy évvel ezelőtt írtunk, amikor a Ciao Amico körüli bonyodalmak Újra kinyit a szombathelyi Ciao Amico pizzéria 2021. May 16. 10:57 voltak.)

De a Bellagio mellett több más vendéglátóhely is eladó.

Ezek között van például a Szelestey és a Wesselényi utca sarkán lévő apró üzlet is, amely a séi Balikó Cukrászda termékeit árulta, igencsak kedvező áron.

Sokaknak volt kedvence.
Ingatlan.com

A 30 négyzetméteres helyiséget most 16 millió forintért árulják. Hogy ez mennyire kedvező, azt nem tudjuk, azt viszont igen, hogy a honlap szerint a séi cukrászüzem ettől függetlenül működik tovább.

Emellett számos más szombathelyi vendéglátóhely is keresi új gazdáját.

Fénykorában a Rétesház (2010).
Horváth Balázs

Ilyen például az egykori Pietro Pizzéria a Petőfi utcában, amely kicsit drágább (45,9 millió), mint két évvel ezelőtt Megint bezárt és megint eladó a szombathelyi Luxemburg kávézó – És még sok más ismert hely a városban 2020. April 23. 07:09 (42 millió), de eladó a korábbi Rétesház Rétes, ahogy nagymamáink készítették 2010. February 15. 21:33 is a Mátyás király utcában. A később dohányboltként is üzemelő épületért 120 millió forintot kérnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság