Mennyire zöldek? - Elindultak a kölcsönözhető elektromos rollerek Szombathelyen

Ma van az autómentes nap.

Ma, csütörtök reggel hirtelen megjelentek a kölcsönözhető elektromos rollerek Szombathelyen. A város több pontján van gyűjtőhely, ahonnan el lehet vinni a rollereket és ahol le lehet rakni azokat.

Láttunk olyan gyűjtőhelyeket, ahol több roller van, és olyanokat is, ahol egy-egy darab van kihelyezve.

E-rollerek Szombathelyen
Gyűjtőpont a Szelestey utca és a Március 15. tér sarkán
Mészáros D. Zsolt

A szombathelyi közgyűlés már júniusban elvi hozzájárulását adta Attól félnek a szombathelyi képviselők, hogy balesetveszélyt és rendetlenséget hoznak a bérelhető rollerek 2022. June 27. 17:50 a rendszer kiépítéséhez. Júliusban az érintett szakbizottságok elfogadták a megállapodást, már augusztus 1-től el lehetett volna indítani a szolgáltatást. Viszont a hálózat kiépítése időbe telt Még egy-két hónap, és cikázhatunk a bérelt elektromos rollerekkel Szombathelyen 2022. September 02. 07:27 , így ma, szeptember 22-én indult el a szolgáltatás.

E-rollerek Szombathelyen
Szólóban a Honvéd téren
Mészáros D. Zsolt

Az időpont azért is jelképes, mert ma van az autómentes nap, amikor a szervezők arra kérik a lakosságot, hogy lehetőleg ne használják az autót.

Eredetileg 63 darab gyűjtőpontot terveztek a városban, ahonnan el lehet vinni a rollert, és ahová vissza kell vinni a használat után.

Mivel korábban Budapesten némi káoszt okoztak az elhagyott rollerek, az új rendszerben már csak a kijelölt gyűjtőpontokon lehet lerakni a rollert, és csak akkor lehet leállítani a kölcsönzési időt, ha szabályosan vitték vissza a járművet. Különben tovább ketyeg az óra, és az applikáció vonja le a pénzt a számlánkról.

E-rollerek Szombathelyen
Tessék választani
Mészáros D. Zsolt

A Fő téren nem lehet használni a rollereket, azokat ugyanis itt letiltja a rendszer. A bérelhető elektromos rollerekkel szembeni fenntartásokról július elején podcastban Podcast Péntek – Kellenek Szombathelyre kölcsönözhető villanyrollerek? 2022. July 02. 11:21 beszélgettünk.

Persze, a nagy tömegben megjelenő elektromos rollereknek nem mindenki örül. Egy augusztus végi rendkívüli közgyűlésen Attól félnek a szombathelyi képviselők, hogy balesetveszélyt és rendetlenséget hoznak a bérelhető rollerek 2022. June 27. 17:50 volt olyan képviselő, aki próbaidőre javasolta a bevezetését, és olyan is, aki csak a 16 éven felülieknek engedélyezné a használatát.

Korábban kérdeztük olvasóinkat, és a szavazás végeredményéből úgy tűnik, hogy a szombathelyiek többsége örül az új szolgáltatásnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos