Még egy-két hónap, és cikázhatunk a bérelt elektromos rollerekkel Szombathelyen

A döntés megszületett, már csak ki kell építeni a rendszert.

"Legjobb tudomásunk szerint jelen pillanatban a szolgáltató még tárgyalásokat folytat alvállalkozókkal és folyamatban van már a hálózat kiépítése is, - hogy ez milyen gyorsan történik meg, már nem az önkormányzat hatásköre. A szolgáltató tájékoztatása alapján szeptember-október hónapban fog indulni a rendszer Szombathelyen" - írta válaszában a szombathelyi városháza.

Az önkormányzattól azt kérdeztük, mikortól lehet használni a bérelhető elektromos rollereket Szombathelyen, hiszen a közgyűlés már júniusban elvi hozzájárulását adta Attól félnek a szombathelyi képviselők, hogy balesetveszélyt és rendetlenséget hoznak a bérelhető rollerek June 27. 17:50 a rendszer kiépítéséhez. Júliusban az érintett szakbizottságok elfogadták a megállapodást, már augusztus 1-től el lehetett volna indítani a szolgáltatást.

Persze, nem ment olyan könnyen, hiszen több kérdés is felmerült, miután egy vállalkozás megkereste az ötlettel a városvezetést. Korábban volt ugyanis egy kisebb botrány Budapesten abból, hogy a kibérelt, majd nem használt rollereket csak úgy eldobálták a parkokban, útszélen, járdán.

Bérelhető roller az oszlop mellett Veszprém belvárosában
Szilágyi József / telefonos fotó

Megelőzésként a szombathelyi rendszert már úgy tervezik, hogy csak a rollerpontokon lehet letenni a rollereket, ha valaki nem ezt teszi, akkor folyamatosan ketyeg számára az óra, ami alapján levonják a számlájáról a kölcsönzési díjat.

Azt is meghatározták, hogy a Fő téren nem lehet használni a rollereket, azokat ugyanis itt letiltja a rendszer. A bérelhető elektromos rollerekkel szembeni fenntartásokról július elején podcastban Podcast Péntek – Kellenek Szombathelyre kölcsönözhető villanyrollerek? July 02. 11:21 beszélgettünk.

A rendszer használata egyébként telefonos applikációval történik, percalapú bérleti díjat kell fizetni, amit a rendszer automatikusan levon a számlánkról. Az óra addig ketyeg, amíg a rollert le nem tesszük valamelyik rollerponton. De a használatról írunk majd bővebben, ha kiépül a rendszer.

Ami így egy-két hónapon belül el is indulhat.

Korábban kérdeztük olvasóinkat, és a szavazás végeredményéből úgy tűnik, hogy a szombathelyiek többsége örül az új szolgáltatásnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech