Eléri a megyei napilapokat is az elbocsátási hullám

A szerkesztőség felét küldték el a Délmagyarországtól, de másik két lapnál is túl vannak az elbocsátásokon.

Két megyei napilapnál már túl vannak a létszámcsökkentésen, a Délmagyarországtól most küldték el a szerkesztőség felét - írja a hvg.hu . A lap szerint ez arra utal, hogy a kormány nem fogja számolatlanul szórni a pénzt még az őt támogató sajtónak sem. Május közepén derült ki például az is, hogy a kormányközeli Pesti TV hamarosan megszűnik.

A Csongrád-Csanád megyei laptól is elküldték most a szerkesztőség felét: újságírókat, tördelőt és fotósokat is. A lap emlékeztet, hogy a Délmagyarországot 2017 októberében vásárolta meg Andy Vajna, majd egy évvel később a Közép-Európai Sajtó és Média alapítványnak ajándékozta azt. A lap öt év alatt olvasóinak majd a felét elveszítette, 2016-ban majd 35 ezer példányban fogyott, 2021 első negyedévére már alig 19 ezerre olvadt a példányszám.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság