Elhunyt Vas megye legendás festőművésze

Horváth János több generációnak is mestere, példaképe volt.

Stekovics Gáspár szombathelyi festő- és fotóművész osztotta meg először a hírt Facebook-oldalán , amit aztán a megyei napilap is megerősített: 91 éves korában elhunyt Horváth János Vas megyei képzőművész.

Horváth János nemcsak műveivel, de különleges egyéniségével is sok örömet okozott rajongóinak, ismerőseinek és tanítványainak.

Horváth János (2015)
Józing Antal

Ez utóbbiból pedig akadt jócskán, mivel a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán sok ezer hallgatót tanított, ahonnét tanszékvezető főiskolai tanárként 1992-ben ment nyugdíjba.

Ezután az Őrségben élt elvonultan.

Horváth János grafikája
Nyugat.hu

Életében számtalan kiállítása volt, köztéri alkotásai többek között Celldömölkön, Hajdúhadházon, Őriszentpéteren és Debrecenben maradtak fenn az utókorra. Részletesebb életrajzot például itt talál .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra