Elkezdték építeni az új körforgalmat a szombathelyi kórháznál

Június 9-ig félpályás útlezárás lesz.

Szerda délelőtt figyeltünk fel arra, hogy valami történik Szombathelyen a Markusovszky Lajos utca, a Dr. István Lajos körút, a Sugár út és a Horváth Boldizsár körút kereszteződésénél. Ott, ahova új körforgalmat tervezett az önkormányzat.

kö
Mészáros D. Zsolt

A helyszínen a VASIVÍZ dolgozott, mint megtudtuk, a régi vízvezetékeket kezdték cserélni, amit az olyan nagy munkák előtt szokás elvégezni, mint mondjuk egy körforgalomépítés.

Körforgalom építése a Horváth Bolizsáron
Mészáros D. Zsolt

Így elküldtük kérdéseinket az önkormányzatnak, de miközben várakoztunk, megjelent a város Facebook-oldalán egy poszt, ami megerősítette gyanúnkat:

„Elkezdődött a kórháznál lévő új körforgalom építése. A VASIVÍZ ZRt. megkezdte a vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat a Sugár úton, ahol Szombathely saját forrásból körforgalmat épít. A jelenlegi félpályás útlezárás várhatóan június 9-ig tart” – közölték.

Körforgalom építése a Horváth Bolizsáron
Mészáros D. Zsolt

Az új körforgalom építését még januárban jelentette be Felújítják Szombathely legzűrösebb útkereszteződését January 19. 13:50 Nemény András polgármester egy nagyszabású útfelújítási program részeként. 461 millió forintot különített el erre az önkormányzat, így saját forrásból felújították: a Szent Márton utca – Vörösmarty utca - Hunyadi utca találkozásában lévő kereszteződést, a Körmendi utca – Szent Flórián körút kereszteződésénél található körforgalmat és a Szent Gellért utca – Hunyadi utca kereszteződésénél található körforgalmat is.

Valamint szintén saját forrásból építenek két körforgalmat: a Gagarin utca – Jégpince utca találkozásánál és a Sugár út – Markusovszky utca találkozásánál. Nemény András korábban azt mondta, Felújítják Szombathely legzűrösebb útkereszteződését January 19. 13:50 a mentősök is kérték már, hogy alakítsanak ki körforgalmat a kórháznál lévő kereszteződésben. Ez a körforgalom 80 millió forintba kerül a városnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet