„Köszönjük a türelmüket!” - Egyelőre még semmi nyoma a balogunyomi bicikliút építésének

A kampányban még nagyobbnak látszott a lendület.

„Elindult a balogunyomi kerékpárút megépítése Mohos Gézával, a kerékpáros egyesület elnökével és a kivitelezéssel megbízott Alpok Terra Kft ügyvezetőjével, Koroknai Róbert jártunk a fejlesztés szombathelyi helyszínén” – írta április 1-i Facebook-bejegyzésében Hende Csaba.

Az azóta újraválasztott fideszes országgyűlési képviselő egy rövid – erősen kampányszagú – videót is mellékelt a poszthoz, amin két munkás egy „Köszönjük a türelmüket!” felirítú táblát állít fel az országút szélére.

A megyei napilap másnapi írása arról számol be, hogy megkezdték a munkákat, és arról is szó van, hogy a választások utáni héten indulhatnak a munkagépek is.

Nos, úgy tűnik, a választások után lelassult az idő kerekének a forgása.

Kollégánk ugyanis ma reggel még ugyanazt látta, mint egy hónappal korábban: semmit.

A tábla még megvan, igaz, kicsit odébb tették.
Nyugat.hu

Az építkezésnek egyelőre nincs nyoma, kivétel a fent említett türelemkérő táblát.

Mi türelmesek vagyunk, hogy az ott lakók mennyire, azt nem tudjuk.

Az is igaz, hogy nagy kétségbeesésére nincs okunk. A kivitelező cégnek ugyanis tíz hónapja van megvalósításra, és nehéz elképzelni, hogy ennyi idő alatt ne lehetne vígan befejezni az építkezést. Ráadásul uniós projektről van szó, ahol a határidőket szigorúan veszik.

Előzmény

A bicikliútnak érdekes előélete van. Korábban egy sajtótájékoztató keretein belül Tarsoly Alfonz balogunyomi polgármester és Horváth Attila szombathelyi alpolgármester került konfliktusba egymással, Amikor az újságíró 14 kilométert biciklizik, hogy megtudja, hogy a városnak nincs 70 millió forintja bicikliútra 2021. November 03. 18:01 amelyet Nemény András polgármester és Hende Csaba országgyűlési képviselő facebookos nyilvános vitája A megrekedt balogunyomi bicikliút ügyében összeugrott Hende Csaba és Nemény András 2021. November 05. 18:26 követett. Miután mégis sikerült előteremteni a pénzt az útra, nyertest is hirdetett a város közbeszerzési bizottsága, ami a legjobbnak az Alpok Terra kft.-t találta Happy end: Megépül a balogunyomi kerékpárút, és olcsóbb lesz, mint kalkulálták 2022. March 07. 16:19 , ami 144 millióért építheti meg az utat, körülbelül 10 hónap alatt. A szerződést márciusban kötötték meg, azóta eltelt egy hónap.

Az Alpok Terra egyébként korábban több szombathelyi projektet is futtatott. A cég újította fel 900 millióért újítja fel a szombathelyi Berzsenyi tér környékét a Frisss Rádió tulajdonosa és a helyi stadion építője 2017. March 12. 18:55 a szombathelyi Berzsenyi teret a Swietelskyvel közös konzorciumban, ők rakták ki Elkészült Szombathelyen a Szigligeti utca - bennünket meg elfelejtettek meghívni az átadóra :( 2019. January 17. 20:46 térkővel a Szigligeti utcát, ők építették ki 456 millió forint uniós támogatásból épül ki 16 hektárnyi iparterület Szombathelyen 2019. November 15. 15:45 az új iparterületet és részt vesznek Most már talán tényleg elkezdik építeni a szombathelyi kerékpárutakat 2020. July 14. 14:15 a kerékpárút-hálózat kiépítésében is. Utoljára akkor írtunk róluk, amikor kiderült, hogy a cég 435 millióért építi az új sümegi korforgalmat Szombathelyi cég épít új körforgalmat Sümegen, a Balaton felé vezető 84-es főúton 2022. February 08. 18:56 . Ez mellesleg háromszor annyi pénz, mint a balogunyomi kerékpárút.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech