Ketrecharc

Gyurcsány hátsópados ördögfióka lett, a sötétben Juhász Péter rugdos, Bokros csipked, Kuncze meg mindenkit lefejel.

Áll a bál a demokraták között. Holott a bálozás szezonja tél végével kezdődik, politikusaink úgy gondolták, hogy már most, október 23. kapcsán, forradalmi hevülettel beszólnak, persze Orbánnak is, de ennél fontosabb, hogy egymásnak. Egyetlen napon, egyetlen óra alatt megtámadták egymást, ilyet leginkább a hiphop műfajban látni, de ott a baseball sapkás rappereknek aranymarkolatú pisztolyaik is vannak. Most csak tollat lengetett Bajnai a kezében, amin jót röhögtem, mert eszembe jutott a Hősök tere, ahol olyanok vannak, hogy még toll sem kell nekik, hogy vérükkel keresztet ikszeljenek be prófétájuk, Vezérük neve mellé.

Értem én a politikai marketinget, de mint a magyar újságírás elzüllött gyermeke, hadd emlékeztessek mindenkit, főleg a színpadon levőket, hogy a toll a szabad vélemény szimbolikus eszköze, így professzionálisan az újságírók fegyvere. Ha ők pofáznak, akkor rajtuk keresztül pofázik a nép is. Bárkinek, főleg politikusnak az arcába lehet mondani, írni, hogy te nem tetszel nekem, mert demokráciában a sajtó ellenőrzi a törvényes hatalmat. Gondolom, nem kell mondanom, nálunk pont fordítva van. És mindegy, hogy melyik oldalról beszélek, mert Kuncze Gábor esete a Klub Rádióval, ezt mutatja.

A Viktor féle propaganda gépezet legalább soha nem tagadta magáról, hogy a politika hatásos eszköze. Kétségtelenül szakmai mélypont, amilyet csak a kádári rendszerben tapasztalhattunk meg. Soha nem is akartam akkor újságíró lenni, mert szerintem egy darab vas is megteszi mikrofon állványnak, nem kellek én hozzá. Számomra Obersovszky Péter egy érdekes kísérlet arra vonatkozóan, hogy kapitalizmusban és kvázi demokráciában lehet e valaki klasszikus talpnyaló? Minden kérdéssel kellemes érzést okozni interjú alanyának. A stúdió hangmérnökei rögzítenek-e ilyenkor dorombolást? Amikor aláhajol a kérdéssel, hallani-e ropogást a gerinc körül?

Olyan talpnyalókról van szó, akit már a római cézárok is tartottak maguk mellett, hogy szegény Senecáról se feledkezzünk meg. Nekünk nincs Nérónk, de Magyarország jobban teljesít, van Viktorunk. Néztem a tévében, jól nézett ki, decens smink, kár, hogy nem vállal be szappanopera sorozatot, mert akkor igazán közelről, az öléből szerethetnénk őt. De nem ő a téma, hanem már megint Gyurcsány, aki osztályelsőből bukott hátra, hátsópados ördögfióka lett. Mindenki beír az ellenőrzőjébe egy igazgatói figyelmeztetést, de hiába, Gyurcsány nem küldi be soha a szüleit. Áll a bál, még jó, hogy van média, ATV, például Kálmán Olga (kezd egészen magányos cédrus lenni a piacon), mert ha nem lenne felvétel, talán pofán vágnák egymást. A sötétben Juhász Péter rugdos, Bokros csipked, Kuncze meg mindenkit lefejel.

Hát, igen, skacok, valljuk be, a politika mocskos dolog, Mesterházyt sikerült megsérteni, én meg kíváncsian várom, mit kezd vele, politikus lesz-e vagy államférfi?

Miután volt szerencsém függetlenként az összes politikai párttal rosszba lenni (hol van már Dávid Ibolya, kezd hiányozni örökös sértődöttsége), mondhatom, hogy álságos úgy tenni, mintha lenne politikától független, politikai párttól független média. (A közösségi rádiózásban a Tilos Rádió az egyetlen, amelyik soha nem pályázik, és a hallgatói tartják el.) Vagyis, ha egyszer jó lesz, lesz kalács, tévé, meg sör hegyek a frigóban, akkor újra neki kell látni a munkához, hogy szétváljon az, ami soha nem forrhatott volna össze.

Politikai hatalom és sajtószabadságot jelentő média. Ami ezer formájában, a nyomtatott újságtól a blogig, de uralkodik az állam felett. Egy demokrácia ettől függően szabad, vagy ha nem, akkor diktatúra, teokrácia, hívhatod Alaptörvénynek is. Sajnos, elhunyt ellenfelem, Szalai Mária sem értette ezt soha, és azt hitte a médiakoncentráció kiváló politikai gondolat. Lassan mondom, hogy értsd!

Jobban teljesítünk, jobban teljesítünk…. Nem is veszem be a gyógyszerem, mégis látom a jövőt, ahol közmunkások százezrei énekelnek, felvonulnak, virággal integetnek a tribünön állók felé. Egy közmunkás lány beleszeret egy közmunkás fiúba, végül közmunkás gyermekeik születnek. Szép új világ! Most reklám következik, de önök ne menjenek sehová, úgy is ott vagyunk az otthonukban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra