Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Elmegyünk a falig, vagy azon túl” – A szombathelyi önkormányzat továbbra is szeretné megnyitni az oltópontokat

„Nem adtuk fel!” – mondta egy mai sajtótájékoztatón Nemény András. Készen áll az Éva Malom is, és valószínűleg jogi útra terelik az ügyet.

Olvasóink többsége bizonyára tudja, hogy országos hírré Mi folyik itt? Már az oltópontok is lehetnek ellenzékiek és kormánypártiak? March 13. 11:41 nőtte ki magát a szombathelyi oltópontok ügye, amely szerdán még sikertörténetnek indult Az országban elsőként városi tömeges oltópontok indulnak Szombathelyen - frissített March 10. 15:14 , hogy aztán néhány nap alatt váratlanul megfenekledjen az ügy Kétséges a szombathelyi tömeges oltópontok indulása, a kormányhivatal eltűnt a térképről March 12. 11:42 .

Nemény András kedden délután egy online sajtótájékoztatót tartott, amelynek jó részében felelevenítette az előzményeket, dokumentumokkal támasztva alá a korábbi Facebook-posztjainak „Ki vállalja a felelősséget a késedelemért?” - Nemény András a botrányszagú oltópontügyről March 12. 19:51 tartalmát.

Újdonságként hangzott el, hogy amikor február közepén a háziorvosok megkeresték a kormányhivatalt és az önkormányzatot, azt mondták, hogy a rendelők alkalmatlanok mind az ütemezett, mind a tömeges oltásra.

A hatalmas adminisztrációs terhek mellett érvként hangzott el, hogy Szombathelyen páros háziorvosi rendelők vannak, így könnyen előfordulhat, és elő is fordult, hogy az oltásra várók a váróteremben találkozhattak covidos betegekkel.

A külön helyszíneken elindított oltópontokkal ezen a fontos és egyre súlyosbodó problémán is segíteni lehetne.

A háziorvosok, az önkormányzat, a kormányhivatal és a kórház képviselői együtt dolgozták ki a rendszert, olyannyira nagy volt az együttműködés és az egyetértés, hogy a hivatal még előzetes bejáráson is részt vett (egy helyszín, a Kossuth utca 11. így esett ki), majd a három helyszínről egy lista készült, hogy miket kell javítani és változtatni (rámpák, személyzeti öltözők, paravánok stb.).

Ezeket meg is csinálta az önkormányzat, le is dokumentálták, és meggyőződtek róla, hogy mindez törvényes.

Ezek után nem jött el az utolsó ellenőrzésre a kormányhivatal, mert időközben „valami történt” .

Megtudtuk, hogy Harangozó Bertalan kormánymegbízott azóta sem veszi fel a telefont, ami annak fényében érdekes, hogy ő a védelmi bizottság elnöke, míg a polgármester a bizottság tagja.

„Mi lenne, ha közben gázszivárgás vagy hasonló lenne?” – tette fel a költői kérdést Nemény András, aki feltételezi, hogy a kormánymegbízott központi utasítást kapott, és háborog a lelkiismerete, merthogy „felelős ember” .

A városvezető felelevenítette a szombathelyi háziorvosok hétvégi levelét A szombathelyi háziorvosok kérik a városi oltópontok megnyitását a Kormányhivataltól March 14. 10:42 , akik erejük végén vannak, és továbbra is kitartanak a városi oltópontok szükségessége mellett, illetve azt, hogy a kormánypárti fővárosi kerületekben és Szekszárdon elindultak a városi oltópontok, mindenki megelégedésére.

Szombathely az engedély hiányában nem nyitja meg illegálisan az oltópontokat – hangzott el ez a fontos mondat –, viszont jobb híján, a pontok remélhető nyitásáig a város 80 főt bocsát a háziorvosok segítségére, akik részt vesznek majd az adminisztratív feladatok ellátásában, és besegítenek az állami oltások szervezésébe is.

Egyébként időközben elkészült az Éva Malom is mint a második oltópont, és ennek is beadták az engedélyezési kérelmét.

Lapunk kérdésére Nemény András elmondta: amennyiben nem kapják meg az engedélyt és nem sikerül elindítani az oltópontokat, jogi útra terelik az ügyet.

Úgy értelmezik, hogy amit küldtek tervdokumentációt, az egyben ideiglenes működési engedély kérése, amire ha nem kapnak haladéktalan választ, az jogilag megtámadható.

Újságírói kérésre Nemény András az élő sajtótájékoztató közben hívta Harangozó Bertalant, aki most sem vette fel a telefont.

„Nem adtuk fel az oltópontok kialakítását” – foglalta össze a helyzetet a polgármester, aki a sajtótájékoztató legvégén azt közölte: „Elmegyünk a falig, vagy azon túl.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Az országban elsőként városi tömeges oltópontok indulnak Szombathelyen - frissített

A tervek szerint már jövő hét elején elindulnak a hűtők és az oltások a Savaria moziban, a Képtárban és a Schrammel-múzeumban.

Mi folyik itt? Már az oltópontok is lehetnek ellenzékiek és kormánypártiak?

Először a kormányhivatal is beleállt a szombathelyi oltóhelyek engedélyezésébe, de valószínű, jött egy telefon, hogy ezt azért mégse. Közben halmokban áll a vakcina és emberek halnak meg.

Kétséges a szombathelyi tömeges oltópontok indulása, a kormányhivatal eltűnt a térképről

A városi oltópontok ügy az utolsó állomásnál látszik elhasalni.

„Ki vállalja a felelősséget a késedelemért?” - Nemény András a botrányszagú oltópontügyről

A szombathelyi polgármester újabb közleményt adott ki, miért nem tudnak elindulni a városi oltópontok Szombathelyen.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra