Elment a legjobb haverom

David Beckham személyes, jó ismerősöm volt tágabb értelemben.

Vagyis láttam a moziban egy filmet, Csavard be Beckham volt a címe, ennek ellenére egyetlen felvételen sem szerepelt az a csavart lövése, amiről az egész világ tudta milyen, mégis képtelenek voltak kivédeni a kapusok. A mozi pakisztáni menekültek Angliába sodródó életét mutatta be, klasszikus angol filmként, sok társadalmi érzékenységgel, humorral. A cím már akkor is arra az ikonra mutatott, aminek jelentése talán az lehet, hogy a tökéletes megoldás.

No, a filmben volt egy szereplő, aki később Magyarországra került, és fölém költözött. Azóta az a kényszerképzet gyötör, hogy jól ismerem Beckhamet. Az a srác, aki a legjobb haver volt a világon egészen addig, amíg nem jött a Spice-os csaj. Régi történet ez. Emlékeztek John Lennonra? Nem pisztolygolyó végzett vele, hanem egy Yoko Ono nevű sárga vírus, aki miatt elpusztult a Beatles is. Szomorú realitás, hogy az ikonoknak is van farkuk, amit fogva, irányíthatóak.

Nyugat.hu

Az volt az érdekes, hogy alig fejelt gólt, soha nem csúszott be méterekről, nem volt ügyes a bal lába, a tudása lényegében a jobb lába rúgótechnikájában és játékintelligenciájában nyilvánult meg. És volt egy elegáns testtartása, amitől úgy érezted, hogy a focista nem egy görbe lábú paraszt, hanem sportolni vágyó arisztokrata. Míg cselez, a pezsgőjéből semmi ki nem loccsan. Mentes volt tőle minden aljas szabálytalanság, a taktikai faultot sem használta, igaz, ritkán futották le, ha védekezni volt kedve. Csak jó társaságba járt. Manchester United, Real Madrid, Galaxy, Paris Saint-Germain.

Egy katari milliárdos azzal tette fel a koronát olajos életére, hogy Zlatan Ibrahimovic mellé megvette Beckhamet, vitrinje legszebb darabját. Amikor Párizsban megállítják a mérkőzést, hogy befejezze pályafutását, sírt, mint egy jól nevelt angol kisgyerek a sárban. Vele együtt sírtak a gallok is, mert hiába utálják évszázadok óta egymást a franciák és angolok, örökre hiányozni fog nekik. Nekünk is. Az a csavarás, ami a ficakba megy, továbbra is látható majd másoktól, de félő, hogy még hasonlítani is alig fog az eredetire.

Nyugat.hu

Persze, először a nők szerettek bele, mert olyan feje volt, mint egy Guy Richie film pozitív hősének. Nem vagyok nő, de érzem róla, hogy nem hagyott kívánni valót maga után az ágyban. A Realban mondták róla elképedve a társai, mert megfigyelték mezcsere kapcsán, hogy nem izzad, nem büdös. Inkább parfümszaga van. Igen, a földi istenek csak félig emberek, emiatt volt az, hogy a legképtelenebb összegeket fizették érte, és mégis mindenkinek megérte, mert simán bejött az ára a reklámmezek eladásaiból.

Vietnamban, Timbuktuban, Szocsiban, Nyíregyházán egészen olcsón hozzá lehetett jutni az érzéshez, hogy olyan vagy, mint ő. Ha jól csavarod az életed fonalát, minden lehetséges. Pedig nem volt egy filozófus. Sokáig gondolkodott azon, hogy milyen vallásúnak kereszteljék meg a fiát. Persze, az is lehet, hogy minden csak pénz kérdése, és van az az összeg, amiért muszlimmá keresztelnek. Mindenesetre az arabok rajongtak érte. De ő igaziból a fehér Európa utolsó klasszikus mintadarabja volt, amiért még a tetkót is elfogadták megfelelő testdíszítésnek, holott valaha az a rabszolgák jele volt.

Nyugat.hu

Vége lett valaminek a fociban, ami ő volt. Egyedül csak az ember nem pótolható e világban. Főleg, aki ennyire old school módra tudta csavarni a labdát. Nyugodj békében Beckham, edd halálod napjáig a milliárdosok keseserű kenyerét. Mi nem felejtünk el soha.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény