Elon Musk: biztos, hogy lesznek halálos áldozatai a Mars-utazásnak

A SpaceX-vezér elmondta, hogy mire kell számítaniuk az első „marslakóknak”.

Elon Musk szerint „az út kényelmetlen, az étel pocsék lesz, ráadásul páran biztosan meg is halnak majd.”

Kifejezetten nehéz és halálos kalandként beszélt Elon Musk a Mars-expedícióról – derült ki abból a több mint egyórás interjúból, amelyet Peter Diamandisnak adott. A SpaceX-vezért arról is kérdezték, hogy a Mars-utazás vajon a gazdagok luxusútja lesz-e. Musk azonban lerombolta a tévhiteket, és elmondta, hogy nem ötcsillagos luxusutazás lesz a többhavi út a Marsra.

Elon Musk cége, a SpaceX jelenleg is gőzerővel teszteli a Starshipet, amellyel többek között a Marsra is akarnak utazni. Bár egyelőre még csak az indítást és a landolást tervezik, Musk mégis úgy számol, hogy már tíz éven belül elkezdhet épülni egy Mars-kolónia.

A teljes interjút itt lehet megnézni:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech