Elon Musk vinné a Twittert

Az üzletember 41,4 milliárd dolláros ajánlatot tett a cégnek.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója, aki egyébként jelenleg a világ leggazdagabb embere, csütörtökön jelentette be, hogy részvényenként 54,2 dollárért, azaz összesen 41,4 milliárdért vásárolná meg a Twittert – írja a The Guardian nyomán a MaNcs . Az amerikai üzletember különleges potenciált lát a közösségi oldalban, amit a szólásszabadság és a demokrácia terjesztésére használna.

Az ajánlatról szóló hatósági beadványt Musk azután tette közzé saját Twitter-oldalán, hogy néhány nappal korábban megvásárolta a platformot működtető közösségimédia-vállalat részvényeinek 9,2 százalékát. Ezután, mint a vállalat legnagyobb részvényesének, azt is felajánlották számára, hogy legyen a Twitter igazgatótanácsának tagja, de erre végül nem került sor.

A milliárdos Bret Taylornak (a Twitter igazgatótanácsának elnöke) írt levelében kritizálta a vállalat működését; szerinte az oldal nem a szólásszabadság érdekében fejlődik. Musk azt is kijelentette, ha nem fogadják el az ajánlatát, kénytelen lesz átgondolni a befektetői pozícióját, mivel bizalmatlan a jelenlegi vezetés szemben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech