Egy miniszterelnök-jelölttel kevesebb - Pálinkás Józsefnek nem jött össze az ajánlás

Az Új Világ Néppárt 19 jelöltje regisztrált, 17-en összegyűjtötték az egyéni induláshoz szükséges aláírást. Vas megyében egy jelöltjük lesz.

Pálinkás József bejelentette: nem gyűlt össze a 20 ezer aláírása.

Az Új Világ Néppárt elnöke azt mondta: bár aktivistáik még kint vannak az utcákon, az ajánlóívek számából arra következtet, hogy nem gyűlt össze a szükséges számú aláírás ahhoz, hogy miniszterelnök-jelöltként indulhasson.

Pálinkás József a Nyugat.hu szerkesztőségében
Mészáros D. Zsolt

Pálinkás József az ATV Start című műsorában azt mondta: összesen 19 jelöltjük regisztrált, 17-en összegyűjtötték az egyéni induláshoz szükséges aláírást, de a miniszterelnök-jelöltség esetében ez nem sikerült.

A politikus arra a kérdésre, hogy mekkora csalódás ez neki, úgy válaszolt: sejtette, hogy ez így alakul. Mint mondta, nem volt sok aktivistájuk, márpedig ez elsősorban erőforrás, másodsorban logisztika kérdése volt.

Azt is hozzátette: ő maga politikusként nem elég ismert ahhoz, hogy „tömegek álljanak sorban” a sátraiknál.

Pálinkás József július elején volt a Nyugat podcast vendége Pálinkás József Szombathelyen: Sem a jelenlegi, sem a 2010 előtti kormányzás nem elfogadható 2021. July 05. 12:53 .

Vas megyében két jelöltjük indult, az 1-es választókerületben Koczka Tibor, neki sikerült Koczka Tibornak is összejött a 400 aláírása 2021. September 01. 11:53 az ajánlások összegyűjtése. A 2-es választókerületben Molnár Miklós jelöltette magát, de az ajánlásgyűjtés közben visszalépett Visszalépett az előválasztástól Molnár Miklós, az Új Világ Néppárt jelöltje Vas megye 2. választókerületében 2021. August 27. 10:19 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet