Meddig tart ki Czeglédy és Ungár barátsága az előválasztási küzdelemben?

Ami biztos, hogy a DK-közeli Nyugati Fény már páros lábbal beleszállt Ungárba. A DK pedig Czeglédy jelölő pártja.

Célegyenesbe fordult az előválasztási kampány Ellenzéki előválasztás: még nem tudni, hogyan jelentkezhet, aki szavazni akar 2021. July 29. 15:17 , aminek Szombathelyen és még 11 településen az a tétje, hogy a DK-s Czeglédy Csaba, az ÚVNP-s Koczka Tibor és az LMP-s Ungár Péter közül ki lesz jövőre a Fidesz-jelölt kihívója.

Ungár és Czeglédy egyébként láthatóan jó viszonyban van egymással, úgy tűnik, kölcsönös megnemtámadási szerződést kötöttek. Vagyis nem bántják egymást, még ha olykor komoly viták is vannak az előválasztási kampány hevében. Több közös fotót is posztoltak a közösségi oldalakon, például ilyet:

Facebook

Nemrég azonban történt valami. A DK-közelinek tartott - egyszemélyes blogból nem is olyan régen online lappá alakult - Nyugati Fény hangvétele erősen megváltozott Ungárral szemben.

Augusztus 11-én indította be a lap a motort, arról írtak , hogy egy közvélemény-kutatás adatai alapján Czeglédy legyőzné a fideszes Hende Csabát. Majd hozzáteszik: '...Czeglédy Csabán kívül indul még Mészáros Lőrinc budai illetőségű üzlettársa, a NER-haszonélvező Ungár Péter is" .

Augusztus 18-án egy másik cikkben Ungár ismét megkapja a "budai NER-oligarcha" és a "NER haszonélvező, budai örökösfiú" jelzőket.

Ugyanezek a jelzők köszönnek vissza egy, ugyanazon a napon megjelent írásban , majd augusztus 25-én arról írnak, hogy Ungárnak még nem sikerült összegyűjtenie az ajánlásokat.

Ebben a cikkben is megjelennek az eddigi kifejezések, és azt is leszögezik, hogy Ungárnak "semmi köze Szombathelyhez" . Sőt, a lap forrásként hivatkozik a Frisss.hu nevű, szombathelyi, erősen jobboldali portálra, amely már régóta használja - a szintén a kormánybefolyás alatt álló megyei napilappal együtt - ezeket a jelzőket Ungárra.

Az is szembetűnő, hogy az augusztus eleji hangnemváltás után előnytelen Ungár-fotókkal illusztrálták cikkeiket. Például ezzel:

Forrás: Nyugati Fény

Szeptemberben újabb szintet lépett a Nyugati Fény. Szeptember 6-án ezzel a címmel jelent meg cikkük : "Mi folyik itt? Nyíltan Ungár Péternek kampányol a Fidesz szombathelyi aktivistája" . Mint írják, "egy ismert szombathelyi fideszes aktivista, R. Ferencné folyamatosan Ungár Péternek kampányol, szinte szerelmeslevél stílusú kommenteket ír Ungár posztjai alatt a Facebookon" . R. Ferencné a Fidesz tagja és projektkoordinátorként dogozik a kormánynak - teszik hozzá.

Ugyanakkor a Nyugat előválasztási vitájában Ilyen volt a Nyugat.hu szombathelyi előválasztási vitája 2021. August 30. 16:08 szemtől szemben Czeglédy többször is hangsúlyosan dicsérte Ungárt. Nézze csak meg!

Vendégünk a szombathelyi választókerület három ellenzéki előválasztási képviselőjelöltje

De nem csak a Nyugati Fény támadja a Fideszéhez hasonló stílusban a többi ellenzéki jelöltet

A szintén DK-közelinek tartott Europálya nevű Facebook-oldal nemrég hirdetésben közölte a Századvégnek azt a felmérést, ami szerint Karácsonynak esélye sincs legyőzni a Fideszt.

“Ellenzékiként a félelmünk beigazolódott: Karácsony Gergely nem tudja legyőzni Orbán Viktort. Nem lehet csak Budapestről választást nyerni, ezért olyan miniszterelnök-jelölt kell, aki vidéken is népszerű!" - írták a posztban.

Az Europálya oldal nyíltan kampányol Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje mellett. Karácsony Gergelyt viszont folyamatosan támadják, ráadásul sokszor úgy, hogy Fidesz-közeli információkat vesznek alapul. Ilyen volt, amikor átvették a fideszes Vitézy Dávid Karácsony-kritikáját is a nagykörúti villamosok és a lámpaátállítás ügyében.

A 444.hu meg is kérdezte a DK-t , a párt viszont kategorikusan cáfolta, hogy az övék lenne az Europálya nevű Facebook-oldal.

A Fidesz akciózik a háttérben?

Sőt, a 444.hu-nak ezt írták: “Mivel az ellenzéki pártok, politikusok összeugrasztása csak a Fidesznek áll érdekében, ezért talán érdemes a Fidesz házatáján keresni az igazságot.” A lap azt is írja, hogy az Europálya az Országház címét (Kossuth Lajos tér 1-3.) adta meg egy idén márciusi hirdetésében.

A DK és a Karácsony támogató többpárti szövetség közti küzdelem Szombathelyen is kiélesedett a héten. Czeglédy Csaba a Partizán által szervezett előválasztási vitán Parázs hangulatban startolt a Partizán előválasztási vitája Szombathelyen 2021. September 07. 07:26 Ungárt arra kérte, sorolja fel, hogy Karácsony Gergely főpolgármester 2019 ősze óta hány feljelentést tett a volt fideszes fővárosi vezetés kétesnek tűnő ügyei miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet