Koczka Tibor indulhat a szombathelyi előválasztáson, a DK befogadja

Czeglédy Csaba javasolta pártjának Koczka befogadását. Ők egyébként egymás ellen indulnak az előválasztáson.

A DK felajánlja, hogy megadja Koczka Tibor számára a befogadó nyilatkozatot – mondta az atv.hu-nak Czeglédy Csaba, a DK szombathelyi jelöltje. Czeglédy hozzátette: egyeztetett a DK országos elnökségével, és javasolta nekik, hogy „a hat ellenzéki párt becsületének megmentése érdekében” adják meg a befogadó nyilatkozatot. Koczka Tibor elfogadta a DK felajánlását, így indulhat az előválasztáson.

Nemrég írtunk róla Előválasztás: Az LMP Ipkovich Györgyöt támogatja Körmenden, de Bana Tibort fogadnák be a frakcióba 2021. August 18. 13:08 , hogy az előválasztáson indulni szándékozó jelölteknek nyilatkozniuk kell arról, hogy megválasztásuk esetén melyik frakcióba ülnek be az országgyűlésben, és hogy ennek a frakciónak is ki kell adnia egy befogadó nyilatkozatot.

Meghosszabbították a határidőt

Ez a nyilatkozattétel különösen azoknak a jelölteknek fontos, akik nem az összefogásban eredetileg részt vevő hat párt (DK, Jobbik, MSZP, Párbeszéd, Momentum, LMP) színeiben akarnak indulni, hanem a később csatlakozott szervezetekből, mint például a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Pálinkás József-féle Új Világ Néppárt.

Szombathelyen, vagyis Vas megye 1-es választókerületében az Új Világ Néppárt tagjaként akar indulni Koczka Tibor, volt fideszes alpolgármester, aki közel három éve fordult szembe a kormánypárttal.

Koczkától nemrég megtudtuk Szombathelyen hárman indulnak az ellenzéki előválasztáson, a Czeglédy-Ungár versenyhez csatlakozott Koczka Tibor is 2021. August 16. 09:51 , hogy neki a Párbeszéd frakcióját ajánlották fel befogadónak, ő ezt el is fogadta, viszont a Párbeszéd még nem döntött. A jelentkezési határidő augusztus 15-én éjfélkor járt le, viszont hiánypótlásra - ebben az esetben a Párbeszéd befogadó nyilatkozatának benyújtására - adtak még öt napot. Ami eredetileg augusztus 18-án, azaz ma éjfélkor jár le.

Koczka szerint Ungár Péter akarja megakadályozni az indulását

Közben Koczka Tibor egy Facebook-posztban azzal vádolta meg Ungár Péter LMP-s jelöltet Koczka Tibor szerint Ungár Péter meg akarja akadályozni, hogy indulhasson az ellenzéki előválasztáson 2021. August 18. 17:18 , hogy Ungár meg akarja akadályozni az ő indulását. Ungár válaszában kijelentette, az LMP a hat párt közül az egyik legtöbb jelöltet befogadó szervezet, egyúttal utalt Koczka még fideszesként végzett tevékenységére.

Balról: Czeglédy, Ungár és Koczka
Nyugat.hu

Így Koczkának sikerül elindulnia az előválasztáson, a DK-s Czeglédy Csabával és az LMP-s Ungár Péterrel kell megküzdenie azért, hogy ő lehessen Hende Csaba (Fidesz) kihívója jövő tavasszal.

Pálinkás kilépne az ellenzéki összefogásból

A Telex szerda esti összeállítása szerint Koczka Tiboron kívül az Új Világ Néppárt további két jelöltjének befogadó nyilatkozata hiányzik. Dömsödi Gábor volt televíziós műsorvezető és pásztói polgármester a salgótarjáni választókerületben, Popovics Judit, az ellenzék 2019-es tatai polgármester-jelöltje Tatabányán akar indulni az előválasztáson, de eddig nem sikerült a regisztrációjuk.

Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke a lapnak nem zárta ki, hogy pártja visszalép az előválasztástól, amennyiben a hat szervező párt nem dönt másként. De ez azt is jelentené, hogy tavasszal az országgyűlési választásokon elindulnak a Fidesz és az ellenzék jelöltjei ellen. A többi párt azt ígéri, komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy minél több jelölt el tudjon indulni az előválasztáson.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az Új Világ Néppárt másik két jelöltjét is befogadja-e valamelyik párt a hat közül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet