Koczka Tibor szerint Ungár Péter meg akarja akadályozni, hogy indulhasson az ellenzéki előválasztáson

Természetesen megkérdeztük Ungár Pétert is erről.

"Ungár Péter vajon demokrata-e? A demokrata ugyanis nem fél, Ungár Péter meg fél tőlem. Egyébként miért próbálná megakadályozni minden eszközzel, hogy elindulhassak az Új Világ Néppárt színeiben az előválasztáson Szombathelyen? A demokrata nem tart a nyilvános megmérettetéstől – Ungár fél. A demokrata nem fél a vitáktól – Ungár nem szeretné, ha én is ott lennék - írja friss Facebook-posztjában Koczka Tibor."

Majd így folytatja: "Az előválasztáson az Összefogás hat pártja mellett más szervezetek jelöltjei – így az Új Világ Néppárt jelöltjei is - csak úgy indulhatnak, ha a hat párt valamelyike ad úgynevezett befogadó nyilatkozatot. Engem a Párbeszéd Magyarországért Párt „befogadna”, ha Ungár Péter nem akadályozná meg.

Miközben Ungár Péter is aláírta az előválasztás etikai és értéknyilatkozatát is, miszerint az előválasztási kampányban a nyílt verseny szellemében dolgozik, és a választóknak kell eldönteniük, hogy a választókerületükben ki képviselje őket az országgyűlési választásokon 2022-ben.

Alig több, mint 24 óra múlva teljes lesz az előválasztáson indulók névsora. Ha megakadályozzák előválasztási részvételemet és a 2022-es választáson elindulnék, akkor könnyen rám sütnék, hogy azzal ártok az ellenzéki összefogásnak. Nem, nem én ártok, hanem azok, akik ezt a helyzetet előidézik."

Ungár Péter és Koczka Tibor egy 2019-es futóversenyen
Forrás: Facebook / Koczka Tibor

Nemrég írtunk róla Előválasztás: Az LMP Ipkovich Györgyöt támogatja Körmenden, de Bana Tibort fogadnák be a frakcióba 2021. August 18. 13:08 , hogy az előválasztáson indulni szándékozó jelölteknek nyilatkozniuk kell arról, hogy megválasztásuk esetén melyik frakcióba ülnek be az országgyűlésben, és hogy ennek a frakciónak is ki kell adnia egy befogadó nyilatkozatot.

Azoknak a politikai szervezeteknek, amelyek később csatlakoztak a hatpárti összefogáshoz (Mindenki Magyarországa Mozgalom, Új Világ Néppárt) a hat párt közül kell megegyezniük valakivel. Információink szerint Koczka Tibor Vas megye 1-es választókerületében akar indulni az elválasztáson Ungár Péter (LMP), és Czeglédy Csaba (DK) ellenfeleként, a Párbeszéd párttal egyezett meg, de a befogadó nyilatkozat még késik. Ezért Koczka Tibort még nem regisztrálták Szombathelyen hárman indulnak az ellenzéki előválasztáson, a Czeglédy-Ungár versenyhez csatlakozott Koczka Tibor is 2021. August 16. 09:51 előválasztási jelöltként, pedig hamarosan lejár a határidő.

Felhívtuk Ungár Pétert, és szembesítettük Koczka mondataival. Ungár azt mondta, az LMP a hat párt közül az egyik legnagyobb számban fogadott be civil jelölteket, a Mindenki Magyarországa Mozgalomból és az Új Világ Néppártból. Vas megyében is befogadtak két civil jelöltet, ami Ungár szerint több, mint amennyit a DK országosan befogadott. Hozzátette, Molnár Miklósnak (Új Világ Néppárt, Vas megye 2. választókerület) Szombathelyen hárman indulnak az ellenzéki előválasztáson, a Czeglédy-Ungár versenyhez csatlakozott Koczka Tibor is 2021. August 16. 09:51 is az LMP adott befogadónyilatkozatot.

Ungár Péter egyúttal elküldte egy 2014-es cikkünk linkjét Arany Obersovszky-díjat kapott az SZTV előtt Koczka Tibor, a helyi sajtó függetlenségének leépítéséért 2014. September 17. 21:55 . A cikk arról szól, hogy az LMP alapított egy díjat, amit a helyi független sajtó leépítéséért Koczka Tibor kapott meg mint a Szombathelyi Médiaközpont akkori igazgatója.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet