Koczka Tibor szerint Ungár Péter meg akarja akadályozni, hogy indulhasson az ellenzéki előválasztáson

Természetesen megkérdeztük Ungár Pétert is erről.

"Ungár Péter vajon demokrata-e? A demokrata ugyanis nem fél, Ungár Péter meg fél tőlem. Egyébként miért próbálná megakadályozni minden eszközzel, hogy elindulhassak az Új Világ Néppárt színeiben az előválasztáson Szombathelyen? A demokrata nem tart a nyilvános megmérettetéstől – Ungár fél. A demokrata nem fél a vitáktól – Ungár nem szeretné, ha én is ott lennék - írja friss Facebook-posztjában Koczka Tibor."

Majd így folytatja: "Az előválasztáson az Összefogás hat pártja mellett más szervezetek jelöltjei – így az Új Világ Néppárt jelöltjei is - csak úgy indulhatnak, ha a hat párt valamelyike ad úgynevezett befogadó nyilatkozatot. Engem a Párbeszéd Magyarországért Párt „befogadna”, ha Ungár Péter nem akadályozná meg.

Miközben Ungár Péter is aláírta az előválasztás etikai és értéknyilatkozatát is, miszerint az előválasztási kampányban a nyílt verseny szellemében dolgozik, és a választóknak kell eldönteniük, hogy a választókerületükben ki képviselje őket az országgyűlési választásokon 2022-ben.

Alig több, mint 24 óra múlva teljes lesz az előválasztáson indulók névsora. Ha megakadályozzák előválasztási részvételemet és a 2022-es választáson elindulnék, akkor könnyen rám sütnék, hogy azzal ártok az ellenzéki összefogásnak. Nem, nem én ártok, hanem azok, akik ezt a helyzetet előidézik."

Ungár Péter és Koczka Tibor egy 2019-es futóversenyen
Forrás: Facebook / Koczka Tibor

Nemrég írtunk róla Előválasztás: Az LMP Ipkovich Györgyöt támogatja Körmenden, de Bana Tibort fogadnák be a frakcióba 2021. August 18. 13:08 , hogy az előválasztáson indulni szándékozó jelölteknek nyilatkozniuk kell arról, hogy megválasztásuk esetén melyik frakcióba ülnek be az országgyűlésben, és hogy ennek a frakciónak is ki kell adnia egy befogadó nyilatkozatot.

Azoknak a politikai szervezeteknek, amelyek később csatlakoztak a hatpárti összefogáshoz (Mindenki Magyarországa Mozgalom, Új Világ Néppárt) a hat párt közül kell megegyezniük valakivel. Információink szerint Koczka Tibor Vas megye 1-es választókerületében akar indulni az elválasztáson Ungár Péter (LMP), és Czeglédy Csaba (DK) ellenfeleként, a Párbeszéd párttal egyezett meg, de a befogadó nyilatkozat még késik. Ezért Koczka Tibort még nem regisztrálták Szombathelyen hárman indulnak az ellenzéki előválasztáson, a Czeglédy-Ungár versenyhez csatlakozott Koczka Tibor is 2021. August 16. 09:51 előválasztási jelöltként, pedig hamarosan lejár a határidő.

Felhívtuk Ungár Pétert, és szembesítettük Koczka mondataival. Ungár azt mondta, az LMP a hat párt közül az egyik legnagyobb számban fogadott be civil jelölteket, a Mindenki Magyarországa Mozgalomból és az Új Világ Néppártból. Vas megyében is befogadtak két civil jelöltet, ami Ungár szerint több, mint amennyit a DK országosan befogadott. Hozzátette, Molnár Miklósnak (Új Világ Néppárt, Vas megye 2. választókerület) Szombathelyen hárman indulnak az ellenzéki előválasztáson, a Czeglédy-Ungár versenyhez csatlakozott Koczka Tibor is 2021. August 16. 09:51 is az LMP adott befogadónyilatkozatot.

Ungár Péter egyúttal elküldte egy 2014-es cikkünk linkjét Arany Obersovszky-díjat kapott az SZTV előtt Koczka Tibor, a helyi sajtó függetlenségének leépítéséért 2014. September 17. 21:55 . A cikk arról szól, hogy az LMP alapított egy díjat, amit a helyi független sajtó leépítéséért Koczka Tibor kapott meg mint a Szombathelyi Médiaközpont akkori igazgatója.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet