Elrendelték a Dunaferr felszámolását

A Fővárosi Törvényszék hivatalból rendelte el az adós gazdálkodó szervezet felszámolását, és döntött az ideiglenes vagyonfelügyelő kijelöléséről.

Fővárosi Törvényszék haladéktalanul, már a vonatkozó rendelet hatálybalépésének napján intézkedett a Székesfehérvári Törvényszék által szerdán az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. mint adós ellen kezdeményezett felszámolási eljárásban - közölte a budapesti bíróság.

Az ideiglenes vagyonfelügyelőnek a végzés kézhezvételét követő napon meg kell kezdenie a tevékenységét, amiről nyolc napon belül tájékoztatnia kell a bíróságot.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint, amennyiben a cégbíróság hivatalból tudomást szerez arról, hogy a cég több mint 400 napja nem tett eleget az éves beszámoló letétbe helyezésére és közzétételére vonatkozó kötelezettségének, és az utolsó letétbe helyezett éves beszámolója szerint nettó árbevétele eléri vagy meghaladja a tízmilliárd forintot, akkor a cégbíróság 3 munkanapon belül kezdeményezi felszámolási eljárás megindítását a cég ellen, és fellebbezésnek nincs helye.

A nyilvánosan elérhető legfrissebb, 2021-ben közzétett 2019-es beszámoló szerint a több mint négyezer embert foglalkoztató ISD Dunaferr Zrt. a 2019-es üzleti évben 289 milliárd forint nettó árbevétel mellett 54 milliárd forintos veszteséget szenvedett el. Pintér Tamás, Dunaújváros jobbikos polgármestere szerint nagyon fontos lenne, hogy a kormány ne akadályozza a tulajdonosváltást a Dunaferrnél.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek