Emberek! Idén is lesz óriáskerék Szombathelyen

Egy év kihagyás után visszatér.

Lassacskán itt a november, ez pedig tulajdonképpen egyet jelent a karácsonyi időszak kezdetével, ami idén sokkal jobbnak ígérkezik. Tavaly ugyanis a járványhelyzet nem engedte, hogy olyan karácsonyi hangulatba kerüljünk, mint korábban, nem voltak se vásárok, se koncertek, se programok, csak a díszek. Karácsonyi fényben izzik a szombathelyi Fő tér 2020. November 27. 20:13

Idén azonban más lesz a helyzet. Az önkormányzat már gőzerővel készül az adventi vásárra, Úgy néz ki, idén lesz adventi vásár Szombathelyen 2021. September 15. 06:58 ami a város anyagi helyzete és a járvány miatt sokkal meghittebb hangulatú lesz, de legalább lesz, ennek pedig olvasóink is nagyon örülnek. A szombathelyiek idén már nagyon szeretnének adventi vásározni 2021. September 26. 11:26 Részleteket egyelőre még nem tudunk, azt a választ kaptuk, hogy hamarosan tartanak egy sajtótájékoztatót, ahol majd beszámolnak a végleges programról.

Szóval egyelőre türelmesnek kell lenni, de nekünk most van egy jó hírünk, ami valószínűleg sokakat izgalomba hoz. Sikerült ugyanis kiderítenünk, hogy visszatér a két évvel ezelőtti vásár egyik legnagyobb sztárja, az óriáskerék.

Mészáros D. Zsolt

„Igen. Ugyanaz az óriáskerék megy vissza” – válaszolta lapunk kérdésére az óriáskereket működtető Horváth Luna Park Kft. ügyvezetője, Horváth Mihályné, aki bár sok részletet még nem tudott elárulni, de annyit biztosra mondott, hogy ugyanott fog állni, mint két éve és rövidesen hozzá is látnak az építéshez.

2019-ben november közepén kezdték el összeszerelni Már építik a szombathelyi adventi vásárra az óriáskereket 2019. November 20. 14:04 az 50 méter magas óriáskereket a Borostyánkő áruház előtti parkolóban és bizony sok kíváncsi szempárt vonzott az építkezés. Volt hatósági ellenőrzés, felszentelés, Felszentelték a szombathelyi óriáskereket 2019. November 29. 13:54 a tűzoltók is gyakorlatoztak rajta, A tűzoltók gyakorolják a mentést a szombathelyi óriáskeréknél 2019. November 29. 09:53 aztán végül november 29-én elindult és egészen január 5-ig pörgött.

Mészáros D. Zsolt

Horváth Mihályné akkor lapunknak azt mondta, Ünnepek utáni hangulat – Bontják a szombathelyi óriáskereket 2020. January 06. 18:50 hogy a szeles, esős időjárás miatt voltak gyengébb napjai az óriáskeréknek, de összességében nincs okuk panaszra, és ha meg tudnak egyezni az önkormányzattal, a következő advent alatt is felépítik Szombathelyen a mutatványt. És így is lett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely