Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mégsem emelkedik az építményadó jövőre Szombathelyen

Az önkormányzat 600 millió forint bevételt várt az emeléstől, de a kormány megtiltotta a helyi adók emelését.

November 20-án jelentette be Hende-adó bevezetésére készül a szombathelyi önkormányzat 2020. November 17. 17:55 Horváth Attila, költségvetésért (is) felelős alpolgármester, hogy a járvány okozta gazdasági visszaesés, az önkormányzat bevételeinek csökkenése 603 millió forint plusz bevételt vár a szombathelyi önkormányzat az építményadó emelésétől 2020. November 26. 11:30 és a kormányzati elvonások Valami nagy játszma kezdődik – Tényleg ki akarja nyírni az önkormányzatiságot a kormány 2020. November 17. 11:13 miatt megemelik az 1000 négyzetméternél nagyobb, nem lakás célú ingatlanok után fizetendő adó mértékét.

Pár nappal később megírtuk 603 millió forint plusz bevételt vár a szombathelyi önkormányzat az építményadó emelésétől 2020. November 26. 11:30 , hogy az emeléstől plusz 600 millió forint bevételt vár az önkormányzat. Ami valójában csak részben fedezné a város összesen 3,8 milliárd, azaz 3800 millió forint bevételkiesését.

Viszont ettől a 600 millióról is le kell mondania az önkormányzatnak. Ugyanis a kormány december 1-én megjelent rendeletében megtiltotta, hogy az önkormányzatok új adót vezessenek be, vagy a meglévő adó mértékét emeljék.

Így Nemény András polgármester a rendkívüli jogrend hozta jogával úgy döntött, hogy az adóemelésről szóló rendelet nem lép hatályba január 1-én. A polgármester döntése a városi honlapon jelent meg .

Vagyis nem emelkedik az építményadó január 1-től Szombathelyen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra