Érthetetlen fakivágásokról írt szombathelyi Olvasónk - Megkérdeztük az önkormányzatot, kimentünk a helyszínre

Három fát vágtak ki nemrég a Szent Flórián körút mögött az egyik parkolóban, de mint kiderült, indokolt volt a művelet. Azt is megtudtuk, mikor pótolják a fákat.

„Érthetetlen fakivágások” – ez volt a tárgya annak az e-mailnek, amit egyik szombathelyi Olvasónk küldött nekünk a minap.

Mint írta, örül, hogy a közelmúltban rendbe tették a Szent Flórián körút 53-59. mögötti parkolót, de egy dolgot nem értenek az ott lakók. A parkoló középső, elválasztó sávjában három fát kivágtak, melyek egészségesnek tűntek. Azt írta, ezzel a fákon eddig fészkelő madarak élőhelyét is megszüntették.

kivágott fák Jászai Mari utca parkoló
Mészáros D. Zsolt

Hozzátette, a galambok azóta a tömbök loggiáit vették célba, ami ellen a lakók különböző eszközökkel védekeznek. Az autók pedig az árnyas fák helyett a tűző napon állhatnak.

Olvasónk szerette volna tudni, miért vágták ki a fákat, és ültetnek-e helyettük újakat.

Fotósunk is kint járt a helyszínen. Ezen a képen az látszik, hogy a kivágott fák már betegek lehettek.

kivágott fák Jászai Mari utca parkoló
Mészáros D. Zsolt

Megkérdeztük az önkormányzatot

Az önkormányzat is megerősítette, amit megörökítettünk. „A Szent Flórián krt. 53-59. mögötti parkolóban a három berkenyefa kivágására sajnos rossz egészségi állapotuk miatt volt szükség. A fák elszáradtak. A fák pótlását számontartjuk, arra legkorábban 2024 őszén kerülhet sor” – írták válaszukban és képet is mellékeltek, amit a berkenyék kivágása előtt készítettek.

szombathelyi önkormányzat
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek