Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Fidesz egy kibővített szélsőjobbos frakcióhoz csatlakozik az Európai parlamentben

Két lengyel és egy spanyol párttal közösen lépnek be a Identitás és Demokrácia nevű frakcióba.

Megalakul Salvini, Kaczinsky és Orbán új szélsőjobboldali európai frakciója - írja a 444.hu . A lap úgy tudja, hogy a blépést szombaton jelentik be hivatalosan.

A Fidesz európai parlamenti képviselői az Európai Néppártból történt távozása Véget ért a kint is vagyok, bent is vagyok szappanopera, Orbán Viktor és az Európai Néppárt is megkönnyebbült 2021. March 03. 18:50 óta a függetlenek között ülnek az EP-ben, a magyar kormánypárt pedig nem tartozik egyik európai gyűjtőpártba sem.

Orbán Viktor és Matteo Salvini
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Már régóta látható, hogy Orbán Viktor a szélsőjobbosok és a populisták között keresi új szövetségeseit, most úgy tűnik, alakulóban van egy nagyobb, szélsőjobbos frakció az Európai Parlamentben.

A 444.hu információi szerint a tervezett lépés a 2019-ben alakult, szélsőjobbos-euroszkeptikus Identitás és Demokrácia frakció kibővítését jelenti. Ehhez a frakcióhoz csatlakozik a Fidesz 12 képviselője, a Kaczinsky-féle lengyel Jog és Igazságosság (PIS) párt 24 és a szintén lengyel Partia Republikanska három politikusa, valamint a spanyol Vox párt négy képviselője.

A két lengyel és a spanyol párt eddig az Európai Konzervatívok és Reformerek képviselőcsoportjában ült, ennek a frakciónak a létszáma így a három párt kilépésével 63 főről 32-re csökken.

Az Identitás és Demokrácia frakciót jelenleg a Matteo Salvini féle olasz Liga, az osztrák Szabadságpárt, Marine Le Pen Nemzeti Tömörülése és a német AfD képviselői alkotják. A négy új párt, köztük a Fidesz belépése után a szélsőjobbos frakció létszáma 113 fő lesz, ezzel az Európai Parlament harmadik legerősebb csoportját alkotják majd az Európai Néppárt és a szociáldemokraták után.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet