680 ezer aláírást gyűjtöttek össze az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért

Hadházy Ákos szerint a kormány nem érvelhet azzal, hogy a magyarok elutasítják a csatlakozást.

680 000 aláírás gyűlt össze azért, hogy Magyarország is csatlakozzon az uniós támogatások felhasználása felett őrködő Európai Ügyészséghez - jelentette be ma az országgyűlésben Hadházy Ákos független képviselő, az aláírásgyűjtés elindítója - írja az Index .

Aláírásgyűjtés Szombathelyen
Szilágyi József (telefonos fotó)

Hadházy tavaly ősszel indította el az akciót, miután kiderült, hogy a magyar kormány elutasítja az Európai Ügyészséghez csatlakozást. Az országgyűlési képviselő szerint magyar ügyészek nyomoznának a korrupciós ügyekben, de Polt Péter nem állíthatná le őket Polt Péter nem állíthatná le a korrupciós nyomozásokat, ha csatlakoznánk az európai ügyészséghez 2018. September 25. 16:54 . Csatlakozásunk után több pénz érkezne az EU-ból, és a Fidesz kétharmada is veszélyben lenne, ha a magyarok szembesülnének a korrupciós ügyekkel.

Az akcióhoz szinte minden ellenzéki párt és mozgalom csatlakozott, Hadházy Szombathelyen is elindította Hadházy Ákos Szombathelyen is aláírásokat gyűjtött és támogatta László Győző kampányát 2018. October 08. 17:45 az akciót tavaly október elején, akkor lapunknak adott rövid interjújában Hadházy Ákos: Borzasztó nagy baj lesz, ha nem csatlakozunk az európai ügyészséghez 2018. October 10. 10:12 úgy fogalmazott, borzasztó nagy baj lesz, ha nem csatlakozunk az Európai Ügyészséghez.

Hadházy utcafórumon pótolta az elmaradt rendezvényt februárban
Nagy Jácint

Tavaly november végén Hadházy nem is tarthatott fórumot Hadházy Ákos nem tarthat fórumot a szombathelyi könyvtárban 2018. November 29. 11:17 Szombathelyen, februárban egy szűk helyiségbe kényszerült Hadházy Ákos: A Fidesznek nincs visszaút a demokráciába 2019. February 19. 20:08 .

A 680 000 aláírásból egyébként 130 ezret az MSZP és a Momentum aktivistái gyűjtöttek. A többi párt szervezetten nem vett részt a gyűjtésben, de több helyi szervezetük és aktivistájuk is segítette a munkát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet