Hadházy Ákos: A Fidesznek nincs visszaút a demokráciába

A független országgyűlési képviselő két, alig pár négyzetméteres helyiségben tartott fórumot Szombathelyen, miután tavaly nem engedték be a városi könyvtárba.

Utoljára november véglén találkoztunk Szombathelyen Hadházy Ákossal, az LMP-ből távozott, jelenleg független országgyűlési képviselővel. Akkor a Berzsenyi könyvtár előtt, a hidegben tartott fórumot Ki fél jobban? - Hadházy kényszerű utcafórumot tartott Szombathelyen 2018. November 29. 21:04 , miután a takarítás hiányára hivatkozva az utolsó pillanatban visszamondták a helyiségbérletet Hadházy Ákos nem tarthat fórumot a szombathelyi könyvtárban 2018. November 29. 11:17 . Ezt a kényszerű utcafórumot akkor élőben is közvetítettük Élőben közvetítettük Hadházy Ákos fórumát, amit nem engedtek be a szombathelyi könyvtárba 2018. November 29. 17:33 .

Hadházi Ákos a Helikonban
Nagy Jácint

Most, február közepén az egyik belváros szélén lévő, kis sörözőben találkoztunk vele. Ez a hely magánkézben van, így itt megtarthatta a fórumot. Persze, szerény körülmények között, kettő darab, alig pát négyzetméteres helyiségről van szó, ahová az érdeklődők be sem fértek, akik meg igen, azok bizony kénytelenek voltak összezsúfolódni.

Hadházy ezért rövid, alig egy órás fórumot tartott. Persze, az első téma az európai ügyészséghez csatlakozás érdekében elindított aláírásgyűjtés volt, amit egyébként október elején személyesen indított el Hadházy Ákos Szombathelyen is aláírásokat gyűjtött és támogatta László Győző kampányát 2018. October 08. 17:45 Szombathelyen, ekkor egy rövid interjút Hadházy Ákos: Borzasztó nagy baj lesz, ha nem csatlakozunk az európai ügyészséghez 2018. October 10. 10:12 is készítettünk vele.

Hadházi Ákos a Helikonban
Nagy Jácint

Most kiderült, hogy mintegy 450 ezer aláírást gyűjtöttek össze eddig. A politikus szerint most jön a neheze, hiszen akik nagyon akarták, már aláírták az íveket. Persze, a közvélemény-kutatásokból tudjuk, hogy a magyarok 80 százaléka támogatja A magyarok 60 százaléka szerint magánzsebekbe vándorol az uniós pénzek egy része 2018. October 22. 15:05 az európai ügyészséghez csatlakozást. Hadházy azt mondja, most olyanok kell megkeresni, akik aláírják a kezdeményezést, de ehhez házhoz kell menni hozzájuk.

Szerinte nem igaz, hogy félnek a magyarok, egy részük talán, egy másik részük óvatos, de a többség vállalja a véleményét.

Hadházi Ákos a Helikonban
Nagy Jácint

Felhívta a figyelmet kis, a figyelmet majdnem elkerülő részletekre. Trócsányi László igazságügyminiszter korábban mereven elzárkózott a csatlakozástól, de nemrég már azt mondta, Magyarország jelenleg nem csatlakozik. Hadházy szerint valószínűleg előbb-utóbb hazánk is csatlakozik, mert különben befagynak az uniós pénzek, de azért kell az aláírásgyűjtés, hogy ez biztosan megtörténjen.

Ezt a rendszert ugyanis részben az uniós pénzek tartják életben, abból fizetik a fideszes

katonákat

, a kormánypárti propagandát gyártó médiát és a direkt kormányzati propagandát is. Ha az ügyészség ellenőrizné az uniós pénzek felhasználását, akkor ezt nem tehetnék meg, és megroppanna a rendszer.

Hadházi Ákos a Helikonban
Nagy Jácint

A képviselő azt mondta, ez az egyik olyan bástya, amit be kell venni, a másik bástya pedig erre épül. Magáról a közpénzből fenntartott propagandamédiáról van sz. Kijelentette, az MTVA-nak közmegegyezés alapján kiválasztott vezérigazgató kell, és törvénnyel kell tiltani a fizetett propagandát.

Mert ha tovább működik a propaganda, akkor választásokról sem beszélhetünk, az egyenlőtlen küzdelem nem igazi választás. A vidéki, kisebb településeken élő emberek 70-80 százalékát csak a propaganda éri el, igazi médiához nem jutnak. Helyiekhez a nagyobb városokban sem igazán, itt azért megjegyezte, Szombathelyen szerencsére nem ez a helyzet.

Hadházi Ákos a Helikonban
Nagy Jácint

A Mészáros Lőrinchez, majd az állami Kesmához tartoz megyei lapok ugyanazt a propagandát terjesztik, ahogyan a helyi televíziók többsége is, ezek döntően az önkormányzat tulajdonában és irányítása alatt vannak.

Ezt a két bástyát csak úgy lehet ledönteni, ha eltökéltek vagyunk - mondta Hadházy. A másik, hogy dolgozni kell, ha sikeres lesz az aláírásgyűjtés a kormány nem tud ellenállni az Uniótól és a belülről egyszerre érkező politikai nyomásnak. Ha sikerül csatlakozni az európai ügyészséghez, az azt jelenti, hogy elvágjuk a Fidesz pénz-utánpótlását.

Hadházi Ákos a Helikonban
Nagy Jácint

Meg kell keresni az embereket, főleg azokat, akik a tavalyi, elveszített országgyűlési választások után is az ellenzék oldalán állnak. És többé nem fordulhat elő az sem, hogy egy választáson a szavazókörök felében nincs ellenzéki ellenőr. A részletes adatok megmutatják, hogy ezekben a szavazókörökben 3-4 százalékos eltérés volt a listás és az egyéni szavazatok között. Hadházy megjegyezte, ha ez sem megy, felmerül a kérdés, mit keresünk egyáltalán a választásokon.

Kijelentette, a Fidesznek nincs visszaút a demokráciába, ha megtorpannak, elveszítik a választást, azt pedig minden áron el akarják kerülni, mert tudják, hogy a börtönt kockáztatják vele.

A politikus a végén kijelentette, ők nem azt akarják, hogy az Európai Unió ne adjon több pénzt az országnak, hanem azt, hogy ezeket a pénzeket ne lehessen ellopni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet