Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ukrajna nyerte a 61. Eurovíziós Dalversenyt!

Magyarország a 19. helyen végzett. Egyáltalán nem rossz eredmény ahhoz képest, hogy az utolsó helyre tippeltek minket.

00:37 - Ukrajna nyerte a versenyt!

534 ponttal rekordot állítottak. Magyarország a 19. helyen végzett 108 ponttal. Az elődöntőből a 4. helyen jutottunk tovább.

A pillanat, amikor kiderült, hogy melyik ország győzött
Eurovision.tv

00:37 - Ukrajna beelőzte Ausztráliát

Vajon Oroszország hány pontot kapott? Ezen dől el a 2016-os Eurovíziós Dalverseny.


00:30 - A TOP 10 kapja már a pontokat

Még mindig Ausztrália az első, egyre biztosabb, hogy megdöntik a rekordot.


00:29 - 56 pontot kaptunk a nézőktől

Összesen 108 ponttal fejeztük be a versenyt, de még nem biztos a helyünk.


00:27 - Jönnek a nézők pontjai.

52 pontunk van jelenleg, vajon hány pontot tudunk még bezsebelni?


00:23 - A szakmai zsűri szavazott

Jelenleg Ausztrália áll az első helyen 320 ponttal, Magyarország a 18. Hamarosan jönnek a nézők pontjai.


Montenegrótól 7 pontot kaptunk!

Magyarország pedig Ausztráliának küldte a 12 pontot.


00:21 Szlovéniától is érkezett 3 pont

Meglepetés viszont, hogy Lengyelországtól nem kaptunk pontot. Összesen 45 pontunk van.


00:19 - Ukrajnától pedig 2 pontot kaptunk


00:17 - Albániából is jött egy pont Freddiéknek

Köszönjük szépen!


00:15 - 3 pontot adtak nekünk a görögök


00:14 - 5 pontot kaptunk Horvátországtól!

Ausztrália pedig már 200 pont fölött jár. Már kilátásba helyezték a rekorddöntést is.


00:11 - Oroszországtól is kaptunk 1 pontot

Már megérte Paks2...


00:10 - A szakmai zsűri felénél járunk

Magyarország helyzete még nem változott. Első helyen Ausztrália, egyre jobban elhúznak. Utolsó helyen pedig Németország áll a maguk egy pontjával.


00:04 - Ciprustól kaptunk 4 pontot

Ezzel már 30 pontot sikerült begyűjtenünk. Jelenleg a 15. helyen állunk.


00:02 - Ausztrália volt az első, aki átlépte a 100 pontos álomhatárt.

Már több, mint harminc pont különbség van az első és a második helyezett között. Egyre esélyesebb, hogy az ausztrálok lesznek az idei nyertesek.


00:00 - A szakmai zsűri pontjai közül eddig 26-ot sikerült bezsebelnünk

A mezőny közepén állunk, Spanyolországtól 10 pontot kaptunk. A finn rokonoktól viszont ismét nem kaptunk pontot. Úgy néz ki, hogy berágtak ránk, mert sosem szavaztunk rájuk.


23:53 - 4 pontot kaptunk Azerbajdzsántól!

Már nem maradunk pontok nélkül. Közben San Marionótól is kaptunk néhány pontot, a csehektől pedig tizet! Szépen gyűlnek a pontok.


23:52 - Ausztria kezdi el szórni a pontokat legelőször

Nem kaptunk pontokat a szomszédoktól. :( Viszont az ausztrálok örülhetnek, ők kapták az est első 12 pontját.


23:51 - Külön tudjuk meg, hogy miként szavazott a közönség és a zsűri

Még fél óra, amíg kiderül, hogy melyik ország győzött. Lehet keresztbe tenni az ujjakat, és drukkolni Magyarországnak!


23:46 - Lezárult a szavazás!

Hamarosan megtudjuk, hogy mennyire tetszett Európának a magyar dal, és arra is fény derül, hogy ki az idei nyertes. Oroszország, Ausztrália és Ukrajna a három nagy favorit, készülhetünk arra, hogy sokat fogunk találkozni a neveikkel hamarosan. Azért még Mans Zelmerlöw elénekli a legújabb dalát, miközben egy hoverboardon pörög a színpadon.


23:43 - Hogy kössük le az unatkozó nézőket?

Humorral, és olyan furcsasággal, amit csak Európában találunk. Ha eddig nem néztek minket hülyének az amerikaiak és a kínaiak, akkor most már biztos. De nem baj, ettől ilyen jó a műsor, évente egyszer jót röhögünk magunkon.


23:33 - Junior Euróvízió is van

Amiről szinte sosem hallunk, csak akkor, amikor megjelenik a nyertes. Közben pörögnek a szavazatok, meg az emlékeztetők. Hamarosan lezárják a vonalakat, aztán jöhet mindenki kedvenc része; a pontozás. Közben viszont azt is megtudjuk, hogy mitől jó egy eurovíziós dal.


23:18 - Hoppá, egy Justin Timberlake

Azért csak képviselteti magát az Egyesült Államok is az Eurovízión. Ha versenyezni nem is fognak, azért reklámozzák az egyik legnagyobb amerikai popsztár legújabb számát. Legalább több idő marad szavazni. Addig a svédek 42 év slágerét foglalják össze nekünk, csak bírjuk követni. Önök mennyit tudnak megnevezni előadóval és dalcímmel?


23:03 - Gandalf bealudt a műsoron

Ian McKellen jelent meg a képernyőn, de gyorsan el is aludt. Nagypapakorban van már szegény, na. Közben elkezdődött a szavazás, Magyarországról nem szavazhatunk Freddie-re, de a többi 25 produkcióra igen.

22:59 Az örmények zárták a show-t

Az egyik legkuszább dallal. Se eleje se vége, mindezt egy olyan egybe részes fürdőruhában sikerült előadni, amihez még köpeny is társult. A közönségnek viszont bejött amit hallottak. Hamarosan kezdődik a verseny legizgalmasabb része!


22:55 - Az Egyesült Királyságból meg megjött a lebutított One Direction

Legalábbis számban biztosan alulmúlják a popbandát, hangzásban és a dal mondanivalójában viszont valahol egy helyen mozognak. Még egy felejthető előadást láthattunk az angoloktól, akik híresek arról, hogy mennyire hátul kullognak minden évben, de idén előbbre jósolják őket. Már csak egy előadás maradt.


22:51 - Grúzia zúzott egy hatalmasat, Ausztriából meg megjelent egy hercegnő

Eurovíziós Dalfesztivál 2016: A grúzok rockot hoztak
Nyugat.hu

Jó kis kontraszt egymás után ez a két dal. Kemény rock, és a tündérmesékbe illő kis csingilingi szám, amit a francia nyelv tett egésszé. A közönségnek viszont az utóbbi fellépő tetszett jobban. Ne becsüljük alá a cukiság erejét!


22:44 - A máltai énekesnő terhesen állt a színpadra

Aztán robbantott is egy hatalmasat. Azért ők is érezhették, hogy egymagában még nem túl erős ez a szám, úgyhogy beállítottak mellé egy táncost is, akit az előadás felében alig láthattunk.


22:40 - Ukrajna keményen odaszólt Oroszországnak

A háborúkról énekelt a Jamala nevű énekesnő. A harcok már az Eurovízióba is beszűrődnek, a szavazatokban is valószínűleg meg fog látszódni a két ország közötti ellentét, hiszen a két riválist a dobogóra jósolják a szakértők. Azt viszont még senki sem tudja megmondani, hogy melyik lépcsőfokra.


22:36 - Lettország Litvánia jobbik változata

Eurovíziós Dalfesztivál 2016: Litvániánál fénycsíkok zizegnek a cipőtalp alatt
Nyugat.hu

Amennyire semmilyen volt a litvánok dala, annyira jó volt Lettországé. Bár nagy sikereket nem fognak elérni ezzel a számmal, azért ez is egy üde színfoltja volt az idei felhozatalnak.


22:32 - Spanyolország jól jajajajázott egyet, de még el is kenődtek a színpadon

Bulizós, robbantós számmal jöttek, de igazán felejthetőre sikerült a dal. Az előadás már kevésbé, de nem fognak magasra mászni vele a ranglistán. Már csak hét fellépő és kezdhetünk körmöt rágni!


22:26 - A dalverseny a dalok versenye, vagy csak így óvjuk magunkat egy újabb világháborútól?

Jött az orosz Sergey az egyik leglátványosabb előadással. A dal semmi különös, de legalább azt jól csinálja. Éppen ezekért az est egyik legnagyobb esélyese között tartják számon az oroszokat. De van esélyük nyerni? Kijelenthetjük, hogy tavaly az orosz dal volt a legjobb, viszont a diplomáciai viták miatt nem nyert az ország. Vajon ez az év elég volt arra, hogy megbocsássanak a szavazók Ukrajnáért? Vagy megint csak a második helyig jutnak az oroszok? Az eredményhirdetéskor kiderül.


22:22 Esőkabát? Méhészruha?

Eurovíziós Dalfesztivál 2016: Horvátország a stylisttal próbál nyerni
Nyugat.hu

Valami olyasmi. A horvát énekesnő ebben lépett színpadra, szerencsére a dal közepén letépték róla. Viszont a dal nem lett kevésbé fura, viszont az előadó hangszínére nem lehet rosszat mondani. Horvátországot nagyjából egy helyre jósolják Magyarországgal, szóval majd vigasztalhatjuk egymást, ha a végére kerülünk.


22:19 - Szegény litván gyerek hiába várhatta ezt az éjszakát

Ugyanis valahova a mezőny végére jósolják a produkciót. De legalább a színpadot szépen kihasználták, csillogott minden, igaz a dal nem túl nagy szám. De legalább megvolt az a bizonyos szaltó is.


22:15 - Ciprus és Szerbia hatalmasat zúzott

Eurovíziós Dalfesztivál 2016: Szerbia lánycsapata
Nyugat.hu

Két zúzósabb szám követte egymást a popzenék tengerében. Nem siránkozunk, jó kis felüdülés volt ez a popzenék tengerében. Igaz Ciprus megfogadhatta, hogy megvakítanak minden nézőt, de a szerb fellépő ellensúlyozta ezt a kissé egyszerűbb színpadi képével. A fogadási irodák egyébként egymás alá-fölé jósolják a két számot, látszik, hogy hasonlít a kettő.


22:07 - Egy újabb esélyes

Ha az Ausztrálok nyernek, akkor sem fog egy másik kontinensre költözni a dalfesztivál, hanem kijelölnek majd egy országot, ahol megrendezik a versenyt. Úgy néz ki, hogy erre nagy az esély, hiszen szinte minden lista elején találjuk Dami Kim-et, nem is véletlenül, eszméletlen nagyot énekelt a dél-koreai származású nő.


22:00 - MEGJELENT JÉZUS!

Eurovíziós Dalfesztivál 2016: Lengyelország korszerűtlenségben utazik
Nyugat.hu

Legalábbis egy imitátor képében. Egy kis Prince is szorult a lengyelek fellépőjébe, meg egy nagy hang, viszont a dal már annyira nem sikerült jól. Már majdnem félúton járunk.


21:56 - Az egyik nagy esélyest hallhattuk

Franciaország valahol az elején fog végezni az előzetes felmérések szerint. Azért nehezen tudjuk elképzelni, hogy ilyen júhúzással tudnának nyerni, még láthatunk egy-két erős fellépőt az est folyamán. Azért egynek elment.


21:52 - Jöttek a németek európai értékek helyett az ázsiaiakat reklámozni

Eurovíziós Dalfesztivál 2016: az extravagáns német versenyző
Nyugat.hu

Jaimie-Lee K-Pop fanatikus, és ezt az érzést próbálta meg átadni a nézőknek is. Na meg a szomorú japán animék feelingjét. A számmal semmi baj nem volt, viszont nagyon durván kiállt a többi versenyző közül. Majd meglátjuk, hogy mennyire jön be a szavazóknak ez a stílus, de legalább megvolt a WTF faktor mára.


21:46 - A házigazdák megmutatták hogy kell... vagy mégse?

A többségben svédekből álló közönségnek kétségtelenül tetszett a dal, de azért nem robbantottak akkorát mint a korábbi fellépők. Meg is értjük, kétszer egymás után unalmas lenne ugyanazon a helyen tartani a versenyt. Az előzetes felmérések viszont az ötödik helyre jósolják a dalt.


21:42 - Izrael és Bulgária világítós cuccokkal próbálja magára felhívni a figyelmet

Bulgáriát ritkán láthatjuk az Eurovízión, két éves szünet után viszont sikerült a döntőbe jutniuk. A nézőknek nagyon tetszhet a dal, hiszen nagy volt az üdvrivalgás amikor az énekesnő színpadra lépett.

Az izraeliek csillagokból vannak, na meg sminkből. Nagyon, nagyon sok sminkből. Viszont a dal az élmezőnybe tartozik, sokak szerint ők is valahol az elején végzik majd. És még a csillagok is megjelentek a nézők képében.


21:36 - Olaszország művirágok között lépett fel

Nem értjük mi történt most a színpadon, és ezt csak fele részben köszönhetjük annak, hogy nem tudunk olaszul. A csaj egyébként a különválás fokozatairól énekelt, amiről itt olvashatnak bővebben. A Facebook háromszor közelebb hozza az embereket, mint eddig voltak 2016. February 17. 11:34


21:33 - Hatalmas üdvrivalgással fogadták a magyar dalt

Eurovíziós Dalfesztivál 2016: Magyarország nagyot énekel!
Nyugat.hu

Érthető miért, hiszen az idei szám nagyon jóra sikerült. Na meg Freddie is tökéletesen kiénekelte a hangokat, és még a női szíveket is megdobogtatja a szemöldökjátékával. Reméljük még a verseny végén is emlékezni fognak a produkcióra a szavazók.


21:27 - Most tessék izgulni, Magyarország következik!


21:25 - Azerbajdzsán úgy készül az Euróvízióra, mintha háborúba mennének

Eurovíziós Dalfesztivál 2016: az azeriek most sem bízták a véletlenre
Nyugat.hu

Meg is van az eredménye, hiszen eddig minden évben bekerültek a döntőbe, most sem volt kérdéses, hogy ma is találkozunk velük. A szám is egész jóra sikerült, de a győzelemhez valószínűleg kevés lesz. Minket viszont jobban érdekel az, ami utánuk következik.


21:22 - Csehország és Hollandia folytatja

Eurovíziós Dalfesztivál 2016: holland kamu-country
Nyugat.hu

A hollandok azt szeretnék, ha lelassítanánk, és egy pillanatra letennénk a modern kor vívmányait. Ez mind szép és jó, de akkor honnan kapnának szavazatokat kérem szépen? A szám egyébként egész kellemesen vegyíti a pop és a country zene elemeit. A kis mosolygós előadásukat elnézve viszont nem tudunk másra gondolni, minthogy lenyomtak pár varázs sütit mielőtt színpadra léptek.

Csehország az egyszerű, de nagyszerű megoldást választotta, ami úgy tűnik be is jött, hiszen az ország most először került be az Eurovízió döntőjébe. Ennél tovább már nem jutnak, a fogadóirodák a mezőny végére teszik az előadást. A dal címe I Stand , vagyis Állok , amivel az egész előadás leírható.


21:14 - Kezdenek a belgák

Igazi bulis számmal indul a döntő, ami szinte mindenkinek bejött. Az olvasóinknak is a 19 éves énekesnő dala jött be a legjobban a második elődöntőből. Várható hogy valahol az elején végez majd a csajszi, bár nyerni nem fog.


21:11 - A legjobbat a végére tartogatták

Az elődöntőket szégyenbe döntő kezdést dobtak össze a svédek. Zene, divat, fellépők, és a nézők kezén villogó karkötők szolgáltatták a feelinget.

Ma este tegyünk félre minden ellentétet!

- mondja a műsorvezető. Vajon sikerülni fog? Ha igen, akkor valószínűleg Oroszország fog nyerni, ha meg nem, akkor talán Ausztrália. Még pár perc és színpadra lépnek az országok küldöttei.


21:05 - Vonulnak a fellépők

Méghozzá úgy, mintha egy divatbemutatón lennénk. Közben papírruhába bújt manökenek vezetik fel a versenyzőket, akiket az adott ország színeiben világítanak meg. Rögtön furcsasággal kezdünk, had örüljenek a kínaiak és az amerikaiak, akik idén először nézhetik a tévéiken élőben a műsort. Origami divatshow-t még ők sem láttak.


20:55 - Öt perc és kezdünk!

Stockholmban már minden készen áll a showra, mi is bekészítettük a popcornt meg az üdítőt, jöhet a három és fél órás maraton! Freddie ötödikként lép majd színpadra a Pioneer-rel, néhányan örülnek ennek, néhányan nem, de majd meglátjuk, hogy jól járunk-e vele. Azokra is gondoltunk, akiknek nincs tévéje, itt a live stream:

Live Stream

Este kilenckor elstartol a 61. Eurovíziós Dalfesztivál döntője. Összesen 28 ország produkcióját nézhetjük meg, köztük a magyar fellépőt, Freddie-t is, aki még kedden énekelte be magát a legjobbak közé. Nagy küzdelemre számíthatunk, az utóbbi évek egyik legerősebb mezőnye állt össze az elődöntők során.

A három legesélyesebb induló idén az oroszországi Sergey Lazarev, az ausztrál Dami Im, és az Ukrajnából érkező Jamala. A közönség reakcióiból úgy tűnik, hogy szeretik a magyar induló dalát, és az internetes szavazásokon, valamint az Eurovízió Youtube csatornájának nézettségei alapján valahol az első harmadban végezhet a szám.

Az online fogadóirodák honlapján viszont már korántsem ilyen biztató adatokat találunk. Az első három helyre ők is az orosz, az ausztrál és az ukrán indulót teszik, viszont a magyar indulót fel-le ugrál a listákon. A délelőtti órákban még a 28., vagyis az utolsó helyre jósolták Freddiet, viszont délutánra a Pioneer című szám felküzdötte magát a 21. helyre. Az állás még így sem mesés, de már annak is örülhetünk, hogy Európa legjobbjai között láthatjuk majd a magyar csapatot.

Este kilenctől élőben közvetítjük majd a verseny alakulását, valamint az Eurovízió livestream-jét is megtekinthetik nálunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Magyarország az Euróvízió döntőjében!

2011 óta minden évben a legjobbak között vagyunk.

Eurovízió - Európa másodszor is nagyot bulizott

Erős mezőny állt össze a döntőre, nehéz dolga lesz Freddie-nek szombaton.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra