Évi 1,2 milliárd forintért bérel ingatlant a kormány Schmidt Mária és Ungár Péter cégétől

Kiderültek a szerződés részletei.

Havonta nettó 101 millióért, így évente több mint 1,2 milliárd forintért bérli az Orbán-kormány a saját kormánybiztosának ingatlancégétől a belváros legfrekventáltabb részén található irodaházat, ahová 2021-ig átköltöztették az Agrárminisztériumot – írja egy bérleti szerződésre hivatkozva a HVG .

Az irodaház bérléséről korábban már lapunk is írt , de akkor még nem lehetett tudni, mennyit fizet a kormány a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-nek (BF) mint üzemeltetőnek.

Szakértők szerint az üzlet jogszerű és az ár is piacinak számít, ugyanakkor a bérbeadó számára mégis bombaüzletet jelent, hiszen ritka, hogy egy ekkora épületet valaki egyben kiveszi, ráadásul kiszámíthatóan és ennyi időre. A szerződés ugyanis határozott időre szól, 2018 októberétől 2021. szeptember 30-ig, amíg a minisztériumot felújítják.

Ráadásul a kormány nemcsak a Vigadó mellett található, összesen 15 ezer négyzetméteres épületet bérelte ki a BIF-től, hanem a szomszédos Aranykéz Parkolóházban további 60 darab parkolóhelyet.

Ahogy arról korábban beszámoltunk Ungár Péter és Schmidt Mária közös cégétől bérel irodát az Agrárminisztérium 2018. November 30. 10:04 , a BIF fő részvényesen a Pió 21 Kft., amely családi cég. Többségi tulajdonosa Schmidt Mária kormánybiztos, mellette lányának, Ungár Annának és fiának, Ungár Péternek van benne részesedése.

Ungár Péter a közelmúltban lépett be a Vas megyei LMP-be , és láthatóan komoly politikai ambíciói vannak. Ennek egyik jele lehet, hogy – információink szerint - az ellenzéki összefogás 14 képviselője között négy olyan is van, aki az LMP hátszelét élvezi.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság