Ezt is megértük: „férfirobot” zaklatott egy riporternőt interjú közben

Egy mesterséges intelligenciával foglalkozó konferencián történt a megdöbbentő incidens.

Az atv.hu idézi a brit Mirrort. A lap megjegyzi, amiatt már eddig is sokan aggódtak, hogy a mesterséges intelligencia (MI) elveszi a munkánkat, de arra eddig kevesen gondoltak, hogy a nők elleni zaklatás veszélye egy új formában is megjelenhet ennek kapcsán.

Pedig a rijádi DeepFest elnevezésű konferencián ez történt, ahol éppen interjút készített egy indiai újságíró, Rawya Kassem, amikor a mellette álló humanoid robot váratlanul látszólag zaklató módon megérintette.

Az újságíró összerezzent, és felemelt kézzel védekezve megfordult.

A „zaklató robot” a QSS szaúdi MI- és robotikai cég által kifejlesztett eszköze, amelyet a „robotika legújabb csodájaként” jellemezték. A Mohammad névre hallgató robot hagyományos öltözékben, vörös fejkendőben, arabul mutatkozott be a tömegnek.

A gyártó cég szerint a robot „teljesen autonóm”, és „önállóan, közvetlen emberi irányítás nélkül” működik. Azt azonban cáfolták, hogy "Mohammad" zaklató mozdulatot tett volna, szerintük a robot inkább arra próbálta bátorítani a riportert, hogy lépjen előrébb.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech