Ezt mulasztotta el, ha nem kelt korán

Teljes holdfogyatkozás volt, ami Magyarországról részlegesnek látszott holdnyugta előtt.

Hétfőn hajnali 4:27-kor figyelhettük meg a részleges fogyatkozási fázis kezdetét, érdemes volt korán kelni. Mivel a Hold itthon 5:07-kor lenyugodott a nyugati-délnyugati horizonton, így itthon nem látszott a teljes holdfogyatkozás, ami 5:29–6:11-6:53 óra között történt meg.

Holdfogyatkozás
MTI

Bár a telihold minden hónap során szembe kerül a Nappal, a holdpálya apró dőlése miatt mégsem takarja ki Földünk a napfényt, így hónapról hónapra gyönyörködhetünk a teliholdban. Egy-két évente azonban pontosan egy egyenesbe esik a Nap, a Föld és a Hold, és a Föld hatalmas árnyékkúpja kitakarja a napfényt. Ekkor következik be a holdfogyatkozás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek