Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy töltögesse fel a fotóit a FaceAppra, hogy már az FBI is vizsgálódik utána

Nagyot ment az elmúlt hetekben a FaceApp mobilalkalmazás, valószínleg nincs ember, aki ne találkozott volna a sztárok elöregített arcaival a neten. Nem is ez az érdekes, hanem a felmerülő adatvédelmi aggályok, annál is inkább, mivel egy orosz cég fejlesztéséről van szó. Az meg ugye mindig gyanús.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A lényeg, hogy mint a 444.hu beszámolt róla, vizsgálatot kezdeményezett az amerikai szövetségi hatóságoknál a FaceApp nevű alkalmazás miatt Chuck Schumer, a Demokrata Párt szenátusi frakciójának vezetője.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Nem teljesen csak az amerikaiak oroszokkal szembeni túlzott gyanakvásáról lehet szó, hiszen, mint a 24.hu is rámutatott: miután a FaceAppnak hozzáférést adtunk az eszközön tárolt fotókhoz, az átalakítani kívánt képfájl feldolgozása nem magán az eszközön megy végbe, hanem egy felhős tárhelyen, vagyis rögtön a Wireless Lab orosz fejlesztőihez kerülnek a képeink, amiket ők utána bármire felhasználhatnak.

Nyugat.hu

Elizabeth Potts Weinstein ügyvéd szerint a feltételek elfogadásával önként járulunk hozzá ahhoz, hogy a fotóinkat, nevünket, felhasználónevünket és különféle szokásainkról gyűjtött információkat akár üzleti célokra is felhasználhassák a fejlesztők. Vagyis a jövőben bármikor találkozhatunk saját fotóinkkal hirdetéseknél, internetes reklámokban.

A FaceApp fejlesztői tagadják, hogy ilyen alantas céljaik lennének. A fejlesztő cég, a Wireless Lab azt állítja, hogy ugyan a cég valóban Szentpéterváron van, de a felhasználók adatait nem orosz szervereken tárolják, ráadásul eleve csak ideiglenesen. Tagadják azt is, hogy tömegesen gyűjtenének adatokat, szerintük csak a felhasználók által kiválasztott képeket tárolják ideiglenesen.

De azért érdemes óvatosnak lenni, és nem valamennyi, telefonon tárolt fotónkhoz hozzáférést adni az appnak. A Demokrata Párt állítólag minden 2020-as elnökjelöltjét és azok kampánystábjait is külön figyelmeztette, hogy ne használják az alkalmazást, mert nem teljesen tisztázott, hogy milyen kockázatot jelent a használata.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tech

Hirdetés