Nyissa ki a pénztárcáját, ha idén fagyit akar enni a Fő téren!

Bár itt nem drágult a tavalyi árakhoz képest a fagyi, a Cukrász Ipartestület elnöke szerint elképzelhető még áremelkedés a nyáron.

Ha lassan is, de megérkezett a tavasz Szombathelyre is, ezzel együtt pedig beindul a fagyiszezon. Így van ez a Fő téren is, ahol szép lassan, de nyitnak a fagyiárusok. Egy kérdés azonban mindig felmerül az élvezetek habzsolása előtt: mennyibe kerül? Így aztán tettünk egy kört, és megnéztük, mennyit kérnek el idén egy gombóc fagylaltért az ébredező Fő téren.

Akármennyire is drága, nem emelkedett a fagyi ára a Fő téren
Nyugat.hu

Rövid bejárásunk alatt kiderült, az adagokban nagyobb eltérés van, mint az árakban. Idén ugyanis a város központjában

mindenhol ötszáz forintért vehetünk egy gombóc fagyit.

Az persze más kérdés, hogy ezért a pénzért mekkora adagot kapunk. Tapasztalataink szerint a legtöbb helyen öt dekagramm jelent egy gombócot, míg máshol - jellemzően távolabb a Fő tértől - ez már hatra növekszik.

Nem lett olcsóbb, de nem is drágult

Bár az ötszáz forintos ár soknak tűnik, ez nem számít nagy emelésnek. Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke néhány héttel ezelőtt a Pénzcentrumnak azt mondta, idén az infláció mértékével, nagyjából 10-15 százalékkal drágulhat a fagyi, melynek az ára így átlagosan 450-500 forint körül mozog.

Később jöhet még emelés a Fő téri fagyizóknál is
Bonyhádi Zoltán

Egyelőre tehát ehhez tartja magát a Fő tér is, ahol még várat magára a drágulás. Tavaly ugyanis a legtöbb árus a Savaria Karneválra időzítette az emelést, ekkoriban lett egy gombóc ára ötszáz forint. Előtte egyébként az ár 400 és 450 forint között mozgott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság