Egy lakó csonkíthatott meg két fenyőfát a szombathelyi Bem József utcában - Frissítve

A rendőrség szándékos rongálás miatt indított eljárást.

Két fenyőfa csonkjai állnak a szombathelyi Bem József utca egyik társasháza előtt. A fák törzsét valaki kb. két méter magasságban befűrészelte két oldalról, a többit az erős szél elintézte. A lakók szerint az egyik fa 40, a másik 20 éves volt.

Kivágott fák a Bem Józsefben
Mészáros D. Zsolt

Hétfő délelőtt a társasház lakói felháborodottan mesélték munkatársunknak, hogy az egyik új lakót látták fűrésszel "matatni" a fák körül.

Kivágott fák a Bem Józsefben
Mészáros D. Zsolt

A fákat a tűzoltók rakták rendbe, eltávolították a balesetveszélyes lelógó ágakat, így most csak a két csonk maradt. A lakók szerint a fákat mindenki szerette, nem vetettek árnyékot a házra, és madárfészkek is voltak rajtuk.

Kivágott fák a Bem Józsefben
Mészáros D. Zsolt

A lakók szerint a rendőrök is voltak a helyszínen.

Lapunk kérdésére a Vas megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy szándékos rongálás elkövetése miatt folytat szabálysértési eljárást ismeretlen személlyel szemben.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is válaszolt:

"Vasárnap a délelőtti órákban viharos erejű szél tombolt Vas megyében. A Vas megyei tűzoltó egységeket összesen tizenkét alkalommal riasztották kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához, de volt, ahol a tetőlemezt bontotta meg a szél.

Nem sokkal délután három óra után riasztották a szombathelyi hivatásos tűzoltókat a Bem József utcába, ahol egy hat méter magas lucfenyőt döntött ki a szél. A fa elzárta egy lépcsőház bejáratát, akadályozta a lakók közlekedését. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a fát motoros láncfűrész segítségével feldarabolták, a bejáratból eltávolították."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem