A szombathelyi Falco-gyár veszi meg a volt Kolozsvár utcai sporttelepet

A területen hajléktalanok élnek, őket majd el kell költöztetni valahová.

Még május elején írtunk arról Eladja a Kolozsvár utcai sporttelepet a szombathelyi önkormányzat 2021. May 12. 10:59 , hogy a szombathelyi önkormányzat el akarja adni a Kolozsvár utcában lévő volt sporttelepet. Pályázatot írtak ki rá, a kikiáltási ár nettó 750 millió forint volt.

A mintegy négy hektárnyi sporttelep egyébként jó ideje használaton kívül van, egy részében hajléktalanszálló működik, a pályázat azt írta, a szállót majd el kell költöztetni, ha sikerül eladni az ingatlant.

szombathelypont.hu

Nos, a pályázat sikeresnek bizonyult, ahogyan várni lehetett, a telekszomszéd Falco-gyár tett ajánlatot. Az augusztus 2-i rendkívüli közgyűlésre készült anyagból kiderül, hogy a gyár a kikiáltási áron, azaz nettó 750 millió forintért akarja megvenni az ingatlant.

Persze, az adásvételnek vannak feltételei. Így például az, hogy a hajléktalanok még egy évig, azaz 2022. június 30-ig maradnak, erre az időszakra az új tulajdonos, azaz a Falco-gyár ingyen adja az ingatlant. Az önkormányzat ebben az egy évben igyekszik elhelyezni az ott élő hajléktalanokat, ha nem sikerül, akkor ingatlanrészt az önkormányzat legkésőbb 2023. december 31. napjáig, szakértő által megállapított bérleti díj ellenében használhatja. Vagyis, legkésőbb 2023 év végig kell elköltöztetni onnan a hajléktalanokat.

szombathelypont.hu

A Falco-gyár egyébként - a türelmi idő lejárta után - elbontja a volt sporttelepen álló épületeket, és az egész négy hektárt parkosítja. Ott ugyanis az ipari és a lakott területek közötti por és zajvédelmi zónát akarnak létrehozni.

A gyár az ajánlatban azt is kijelentette, hogy hosszútávon sem terveznek ipari tevékenységet folytatni az ingatlanon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet