Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eladja a Kolozsvár utcai sporttelepet a szombathelyi önkormányzat

A Falco-gyár melletti ingatlanért nettó 750 millió forintot kérnek.

A múlt hónap végén írta alá Nemény András polgármester azt a határozatot, ami az eladásra szánt ingatlanok közé sorolja a szombathelyi Kolozsvár utcai sporttelepet. De igazi jelentősége most van.

Mint korábban megírtuk Szombathely nem kap kompenzációt az iparűzési adó csökkentése miatt May 06. 20:47 , a kormány nem kompenzálja az iparűzési adó csökkentését Szombathelynek, így nehéz helyzetbe került a város, gyakorlatilag mintegy 3 milliárd forint hiányzik a költségvetésből.

szombathelypont.hu

Nemény András már aznap este kijelentette, készültek a döntésre, és a hiányt részben ingatlanértékesítésekből akarják pótolni. Péntek délelőtt Horváth Attila költségvetésért (is) felelős alpolgármester is kitért erre „Szombathely mostantól a saját kezébe veszi a sorsát” May 07. 11:22 , azzal, hogy az elmúlt hónapokban felkészültek a kompenzáció elmaradására. A polgármester pedig élő videóban jelentette be Biztosan lesznek nyári rendezvények Szombathelyen, maradnak a szociális támogatások May 07. 12:35 , hogy Szombathely továbbra is működik, és megoldják a helyzetet.

szombathelypont.hu

A Kolozsvár utcai sporttelep egyébként jó ideje használaton kívül van, egy részében hajléktalanszálló működik, amit majd el kell onnan költöztetni, ha sikerül eladni az ingatlant. (A költözés nem lesz egyszerű, egy hajléktalanszálló létrehozása ellen minden városrészen tiltakoznak a lakók Az emberek morognak. Egy éve nem történt semmi a szombathelyi hajléktanszállóval 2018. March 09. 06:51 ).

A több mint 4 hektár alapterületű ingatlanon áll egy társasháznak minősített épület is, amiben 9 albetét (önálló helyrajzi számmal rendelkező egység) van. A pályázónak 75 millió forint biztosítékot is le kell tennie, az ajánlatokat június 4-ig várják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra