Eddig: 423 520 / 3 000 000 Ft, 30 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Október 2-án kinyit a szombathelyi uszoda nagymedencéje is

Eddig a kisebbik medencét lehetett használni.

Október 2-án kinyithat a szombathelyi fedett uszoda nagy, 50 méteres medencéje - derül ki a jövő heti közgyűlésre készült anyagból.

Az uszoda régi részét, benne a nagymedencét és az ahhoz tartozó öltözőket, vizesblokkokat tavaly október 3-án zárták be az önkormányzat takarékossági csomagjának Jöhet a takarékosság, a szombathelyi közgyűlés átemelte a valóságba a spórolós csomagot 2022. October 27. 19:02 részeként, az energiaválság hatására.

Azóta a kisebbik, 33 méteres úszómedencét lehetett használni, ennek a rezsiköltsége alacsonyabb, és így folytatódhatott az úszásoktatás is.

Mélyen a zsebbe kell nyúlni az uszoda érdekében

Az uszoda csak veszteséggel üzemeltethető, ehhez az elmúlt években évi 100 millió forinttal járult hozzá az önkormányzat. Ezt a pénzt az idén is megkapta az uszoda, azzal, hogy ebből a pénzből újítsák fel a fűtési rendszert, az ugyanis elmaradt a legutóbbi felújításnál. A korszerűtlen régi rendszert még a 70-es évek végén alakították ki.

Újranyit a nagy medence
Mészáros Zsolt

A közgyűlési anyag szerint a rendszer felújítása befejeződött, az első emeleti öltözők még hátravannak, de csak november elejére készülnek el. Ennek ellenére október 2-án megnyit a nagymedence.

A Vasivíz mint az uszoda üzemeltetője az idei utolsó negyedévre 255 millió forintos veszteséget jelez, ezért az önkormányzat az idén plusz 100 milliót ad az uszodának. A fűtési rendszerre adott 100 milliót is átteszik a működtetésbe, a felújítást a Vasivíz fizeti. És így az év végéig finanszírozható az uszoda működése.

Az anyag ír arról az állami támogatásról is, amit tavaly év végétől negyedévente kapott a szombathelyi uszoda. Az állami támogatás alakulása:

 • 2022. IV. negyedév: 31.750.000 Ft
 • 2023. I. negyedév: 34.595.000 Ft
 • 2023. II.-III. negyedév: 30.743.351 Ft.
 • Az állami támogatás kétségkívül segítette az uszoda működését, viszont továbbra is szükség volt és van az önkormányzat segítségére.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra