Fejlődik a szombathelyi mérnökképzés, újabb cégek csatlakoztak a duális képzéshez

Már tizenöt cég kínál gyakorlatot és állást a leendő szombathelyi mérnököknek.

Az ELTE SEK duális gépészmérnökképzését elindító hat nagy céghez az elmúlt időszakban folyamatosan csatlakoztak újabbak, idén ősszel újabb négy vállalat, a szentgotthárdi AMES, a sopronkövesdi Autoliv, a vaskeresztesi MAM és a marcali Ziehl-Abegg szállt be a szombathelyi gépészképzésbe.

A duális képzésnek az a lényege, hogy a normálhoz képest jóval nagyobb óraszámban kapnak gyakorlati képzést a gépészmérnök-hallgatók. Teszik mindezt úgy, hogy egyetemi tanulmányaik kezdetén leszerződnek a Duális Képzési Tanács által akkreditált, az egyetemmel szerződésben álló cégekkel.

Ezek a cégek anyagilag is támogatják a hallgatókat, illetve diplomaszerzést követően azonnal munkát ajánlanak a frissen végzett mérnököknek. A cégek is jól járnak, mivel rögtön olyan szakképzett dolgozót kapnak, aki ismeri vállalatot, és pontosan azokat a gyakorlati ismereteket tudja, amire nekik szükségük van.

A szombathelyi duális gépészmérnökképzésben az alábbi cégek vesznek részt:

AMES Hungária Kft., Autoliv Ipari és Kereskedelmi Kft., BPW-Hungária Kft, Delphi Hungary Kft., EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft., IMS Connector Systems Kft., iQor Global Services Hungary Kft., LuK Savaria Kuplunggyártó Kft., MAM-Hungária Kft, Opel Szentgotthárd Kft., Roto Elzett Certa Kft., SCHOTT Hungary Kft., Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft., Uniriv Kft., Ziehl-Abegg Motor- és Ventilátorgyártó Kft.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság